-
LU-forskning knoppas av i Bolivia
Ett forskarutbyte mellan Lunds universitet och Bolivias statliga universitet San Andrés i La Paz har resulterat i en avknoppning som både förädlar…
-
Sista etappen för Antidiabetic Food Center – som bäddar för fortsättning
Forskningssamarbetet AFC, Antidiabetic Food Center, vid Lunds universitet är på väg in i slutfasen av det offentligt finansierade projektet som resulterat i…
-
Nya värvningar på Spago, Orkla och Höganäs
Mats Hansen är ny vd för teknikbolaget Spago Nanomedical i Lund. Han lämnar Active Biotech där han varit projektledare och…
-
Växande Oatly flyttar huvudkontoret till Malmö
Sedan Toni Petersson tog över som vd för livsmedelsteknikbolaget Oatly i Landskrona för två år sedan har personalstyrkan växt från…
-
OptiFreeze säkrar miljoner inför listning
Utvecklingsbolaget OptiFreeze i Lund tar in tre miljoner kronor i riskkapital från privata investerare. Samtidigt rekryteras Fredrik Westman från PR-branschen…
-
Första kunderna för Speximos gröna krämbas
När Sten K Johnsons stiftelse delar ut sin första omgång pengar senare i veckan går Lundabaserade Speximo hem med 200.000…
-
Miljardsatsning på matforskning rycker närmare
I somras sade EU ja till bygga upp en så kallad Knowledge and Innovation Community, KIC, inom livsmedel. Därmed är…
-
Medicinteknikbolag satsar på livsmedelsindustrin
Lundabolaget Gasporox har beslutat att lägga sin utveckling av diagnostikinstrument för bihåleinflammation på is, och istället fokusera på instrument för…
-
Aventure backar upp Lundaforskning kring turboavlad havre
En samling med knappt 3.000 muterade havreplantor kan bli basen för framtidens funktionella livsmedel. Det hoppas i alla fall Aventure…
Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv