Öresundsbrons infochef blir VD för GCI Malmö

GCI Malmö värvar Anna Holm, i dag informationschef på Öresundsbron, för att göra en nystart av PR-byrån som stått VD-lös sedan förre chefen Mikael Lagerwall lämnade jobbet i våras.

-- Det finns ett stort behov av rådgivning och assistans i Skåne. Många företag och myndigheter måste bli bättre på att positionera sig på marknaden. Vad jag kan tillföra är mer strategisk kommunikation i pressarbete och internkommunikation, säger Anna Holm, som tillträder sitt nya jobb vid årsskiftet.

GCI Malmö är den ständiga trean bland pr-byråerna i Malmö och har de senaste åren haft det något turbulent. Bland annat har en stor del av personalen bytts ut, vilket bidrog till att tillväxten kom av sig förra året. Nu ska verksamheten expanderas.

-- Målet är att bli nummer ett i Malmö, men jag har inte riktigt hunnit formulera hur det ska göras ännu, utan måste sätta mig in i arbetet man gör i dag och sedan formulera tydliga mål för framtiden.

Inriktningen för GCI Malmö är bland hälso- och läkemedelssektorn, men Anna Holm ska även tillföra nya inriktningar.

-- Vi ska utveckla byrån vidare. Ett område som vi kommer att jobba med är kriskommunikation, där jag har erfarenhet med mig från Öresundsbron. GCI Malmö är ju också en del av ett internationellt nätverk och finns på båda sidor av Öresund, så jag ska fortsätta att bygga broar, säger hon.

Anna Holm kom till Öresundsbron hösten 2001 och har varit med om att växla över från kommunikation kring själva bron till att fokusera mer på omvärlden för att få fler att resa över bron. Hon är utbildad på Journalisthögskolan i Göteborg och har tidigare arbetat inom press, radio och tv, bland annat för Sydnytt och Radio Kristianstad.

Någon efterträdare som informationschef för Öresundsbron har ännu inte utsetts.

Av Thomas Frostberg

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: