Malmöbaserade klädjätten Kwintet i belgisk storaffär

Yrkesklädestillverkaren Kwintet, med huvudkontor i Malmö, köper belgiska klädföretaget The Cotton Group som förra året sålde t-shirts, polotröjor och liknande för 70 miljoner euro. Kwintet, som har 2.900 anställda och en omsättning på 432 miljoner euro, är sedan 2005 helägt av det nordiska riskkapitalbolaget Industri Kapital. Så sent som i december flyttade Kwintet huvudkontoret från Odense till Malmö.

-- Vi kommer behålla bolagen separat. The Cotton Group är ett mycket starkt varumärke som vi vill se till att bevara, säger Kwintets VD, Anders Grønlund.

Med affären, där Kwintet köper samtliga aktier i The Cotton Group, kommer bolagets omsättning öka till 500 miljoner euro, uppger Anders Grønlund. Det belgiska förvärvet sysselsätter i dag ett hundratal personer i Europa och Asien.

-- The Cotton Group är inte så stor spelare på den skandinaviska marknaden men är relativt stora i till exempel Tyskland och Storbritannien. Kwintet är däremot stora på den nordiska marknaden, så det blir också en geografisk komplettering, säger Anders Grønlund.

I sitt märkesstall har Kwintet bland annat Fristads och Hejco. The Cotton Group marknadsför sina varor under varumärket B&C.

Av Malin Nävelsö och Erik Olausson

Rapidus redaktion ber våra danska läsare om överseende med att dagens artikel av tidsskäl bara publiceras på svenska.

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: