Pila Pharma går till börsen

Malmöbolaget Pila Pharma, som har en läkemedelskandidat mot diabetes typ 2, ska notera sig på någon av de mindre svenska börserna under andra kvartalet nästa år. I samband med noteringen ska det dansk-svenska bolaget ta in 40-50 miljoner kronor för att sätta igång sin fas 2B-studie.  Totalt behöver de uppskattningsvis 120 miljoner kronor för att genomföra… Läs mera »

Almi Invest går in i avknoppning från Novo Nordisk

När Dorte X Gram jobbade på danska insulinjätten Novo Nordisk upptäckte hon att substanser som normalt används för smärtlindring kan ha effekt även på insulinproduktionen i diabetespatienter. I nybildade Medeonbolaget Pila Pharma närmar sig substanserna kliniska försök. Pila Pharma är baserat på substanser som hämmar funktionen hos TRPV1, kallad chilireceptorn eftersom det är de som… Läs mera »

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: