söndag 28 april 2024

inloggad som

Pila Pharma tar in 15 miljoner

|  
|  

Malmöbolaget Pila Pharma, som har en läkemedelskandidat mot diabetes typ 2, har stängt en runda på 15 miljoner kronor i förberedelse för bolagets börsintroduktion. Senare i år ska Malmöbolaget till Nasdaq First North och ta in ytterligare minst 35 miljoner i samband med noteringen.

– Vi har redan säkrat 10-15 miljoner från investerare satsade nu och förbundit sig att teckna mer vid börsintroduktionen. Och det är många fler som uttryckt ett starkt intresse för att förhandsteckna aktier så det ser riktigt lovande ut. Vi får se om vi behöver göra en större emission vid noteringen, säger Pila Pharmas vd och grundare Dorte X Gram. 

Hon är också Pila Pharmas majoritetsägare via sitt danska bolag Xenia Pharma. De största ägarna därutöver är finska familjeföretaget Vimpu Intressenter och Almi Invest. Sanionas förre finanschef Thomas Feldthus är en av de nya som investerade vid den aktuella emissionen. Förhoppningen var även att några av de anställda, däribland Pila Pharmas finanschef Lars Bukhave Rasmussen, skulle kunna teckna sig för mindre innehav men aktierna räckte inte. 

– Jag tänkte själv teckna lite mer men vi fick snabbt en överteckning och prioriterade de externa investerarna. Vi hoppas få det på plats i samband med börsnoteringen. Förhoppningsvis blir noteringen innan midsommar, men det beror på hur lång tid prövningsprocessen hos Finansinspektionen tar, säger Dorte X Gram. 

Emiliano Strauss

Malmöbolaget Pila Pharma, som har en läkemedelskandidat mot diabetes typ 2, har stängt en runda på 15 miljoner kronor i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.