lördag 27 april 2024

inloggad som

Pila Pharma börsnoteras i juli

|  
|  

I dag öppnar teckningsperioden för Pila Pharmas emission av units inför börsnoteringen. Aktien beräknas öppna för handel den 12 juli på Nasdaq First North.

Den aktuella emissionen ska tillföra bolaget 35 miljoner kronor, varav cirka 20 miljoner är säkrade från en grupp investerare.

– Ungefär hälften av det säkrade kapitalet kommer från våra befintliga aktieägare och hälften från en grupp life science-investerare, med bland andra Sanionas förre finanschef Thomas Feldthus. Vi har även kontakt med några fler intresserade investerade, säger Pila Pharmas vd och grundare Dorte X Gram.

Pengarna ska främst gå till att förbereda bolaget inför fas 2b-studier av dess läkemedelskandidat mot diabetes typ 2. Den har visat sig kunna reglera insulinet hos patienter utan allvarliga bieffekter genom att blockera den så kallade chili-receptorn, som reagerar på den aktiva substansen i chilifrukter.

–Vi ska först göra ytterligare en djurstudie för att få ännu mer data som visar att vi inte orsakar några bieffekter när vi behandlar djuren i tre månader. Innan dess måste vi producera nästan 20 kilo substans och det tar sin lilla tid. Parallellt ska vi ta fram en ny tablett, värva forskare och slutligen skicka in ansökan till fas 2b-studien. Detta kommer troligtvis att ske under nästa år. Vi ska testa på 300 patienter under tre månader och kommer nog behöva samarbeta med kanske 50 kliniker, så det är rent praktiskt en uppskalning för oss. Det ska bli jättekul, säger Dorte X Gram till Rapidus.

Emiliano Strauss

I dag öppnar teckningsperioden för Pila Pharmas emission av units inför börsnoteringen. Aktien beräknas öppna för handel den 12 juli […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.