Nordic Games första event utanför Malmö

Malmöbolaget bakom dataspelskonferensen Nordic Game hämtar sig från de svåra pandemiåren. Efter en lyckad konferens i våras ska Nordic Game nu anordna sitt första evenemang utanför Malmö. Det sker i samband med startupmässan Slush i Helsingfors i november.  – Slush har mellan 20.000 och 30.000 besökare och är fullt av bolag och entreprenörer med fräcka… Läs mera »

Nordic Game bjuder in utvecklare som flyr kriget…

Efter Rysslands invasion av Ukraina bjuder dataspelsmässan Nordic Game in utvecklare som flyr från Ukraina, Ryssland eller Belarus till att ställa ut gratis på årets mässa på Slagthuset i Malmö den 17-20 maj. Erbjudandet gäller även studios i Moldavien och Georgien, under förutsättning att de stöttar utvecklare som flytt från kriget. – Många vill göra… Läs mera »

Trångt för flera av Malmös spelutvecklare

Det är trångt bland spelutvecklarna i Malmö. I måndags berättade Rapidus om hur Sharkmob öppnat i London för att kunna hitta tillräckligt med personal. Bilden delas av flera i Malmös spelbransch, men det finns fortfarande attraktionsfaktorer i Malmös spelunder. Låga levnadskostnader jämfört med Stockholm och Köpenhamn men ändå en tillräckligt stad rolig nog att locka… Läs mera »

Tre frågor till Erik Robertson…

… vd för Nordic Game som ligger bakom Nordic Game Conference. Evenemanget är planerat att hållas på Slagthuset i Malmö den 25 till 27 november – trots nya rekommendationer från Region Skåne för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Hur kommer ni att köra Nordic Game nu när restriktionerna har blivit hårdare? – Vi kör fysiskt… Läs mera »

Special: Skånska arrangörer i startgroparna

Det bidde ingenting. Igen. Regeringen leker med näringslivets eventarrangörer som sadistiska föräldrar på julafton – säg att det snart är dags att öppna julklapparna, men sen blir det i stället att åka hem till farbror Berra som pratar i timmar om hur det var bättre förr. Och nej, näringslivet nämndes inte den här gången heller,… Läs mera »

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: