Dataspelsfond gör sin sista investering…

Nordic Game Ventures första fond har gjort sin sista investering och har totalt satsat i nio spelrelaterade bolag. Den sista investeringen går till doldisen Undone Games, vilket enligt fondens grundare med tiden kan bli deras största satsning.  – De är egentligen inte spelutvecklare, utan ett gäng reklam- och marknadsföringsfolk i toppklass som har tagit fram… Läs mera »

Nordic Games första event utanför Malmö

Malmöbolaget bakom dataspelskonferensen Nordic Game hämtar sig från de svåra pandemiåren. Efter en lyckad konferens i våras ska Nordic Game nu anordna sitt första evenemang utanför Malmö. Det sker i samband med startupmässan Slush i Helsingfors i november.  – Slush har mellan 20.000 och 30.000 besökare och är fullt av bolag och entreprenörer med fräcka… Läs mera »

Kalkylen gick inte ihop för mattespelet

Lundabolaget Akribian, som utvecklat matematikspelet Count on Me, har gått i konkurs efter att ha misslyckats med att skapa intäkter och finansiera verksamheten. Just nu pågår en budgivning om spelet och de immateriella rättigheterna.  – I normalfallet när en startup går i konkurs finns det inte så mycket av värde kvar i bolaget, det brukar… Läs mera »

Nordic Game bjuder in utvecklare som flyr kriget…

Efter Rysslands invasion av Ukraina bjuder dataspelsmässan Nordic Game in utvecklare som flyr från Ukraina, Ryssland eller Belarus till att ställa ut gratis på årets mässa på Slagthuset i Malmö den 17-20 maj. Erbjudandet gäller även studios i Moldavien och Georgien, under förutsättning att de stöttar utvecklare som flytt från kriget. – Många vill göra… Läs mera »

…och startar en ny investeringsfond

Nordic Game har registrerat en ny investeringsfond, Nordic Game Ventures II, och fått tillstånd att starta fonden. Tanken är att bli mer renodlad mot spelutvecklare än i den första fonden, säger Erik Robertson. – Den första blev lite bredare med teknik och applikationer av spelteknik som inte är för underhållning. Nu vill vi investera i… Läs mera »

Trångt för flera av Malmös spelutvecklare

Det är trångt bland spelutvecklarna i Malmö. I måndags berättade Rapidus om hur Sharkmob öppnat i London för att kunna hitta tillräckligt med personal. Bilden delas av flera i Malmös spelbransch, men det finns fortfarande attraktionsfaktorer i Malmös spelunder. Låga levnadskostnader jämfört med Stockholm och Köpenhamn men ändå en tillräckligt stad rolig nog att locka… Läs mera »

Tre frågor till Erik Robertson…

… vd för Nordic Game som ligger bakom Nordic Game Conference. Evenemanget är planerat att hållas på Slagthuset i Malmö den 25 till 27 november – trots nya rekommendationer från Region Skåne för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Hur kommer ni att köra Nordic Game nu när restriktionerna har blivit hårdare? – Vi kör fysiskt… Läs mera »

Special: Skånska arrangörer i startgroparna

Det bidde ingenting. Igen. Regeringen leker med näringslivets eventarrangörer som sadistiska föräldrar på julafton – säg att det snart är dags att öppna julklapparna, men sen blir det i stället att åka hem till farbror Berra som pratar i timmar om hur det var bättre förr. Och nej, näringslivet nämndes inte den här gången heller,… Läs mera »

Nordic Game blir heldigital

Vårens upplaga av dataspelskonferensen Nordic Game blir helt digital. Samtidigt börjar de första bokningarna komma in till höstens upplaga exakt ett halvår senare, den 25-27 november, enligt Erik Robertson, vd för Nordic Game Resources. – I början av april insåg vi att även om man skulle öka maxantalet som får träffas så hinner vi inte… Läs mera »

…men Nordic Game blir av – två gånger

Spelkonferensen Nordic Game ska genomföras som planerat i Malmö den 27-29 maj. Även om det på grund av coronaviruset inte skulle komma en enda besökare så körs konferensen ändå – via livestreaming och konferenssamtal. Dessutom körs en andra konferens i november i år. – Vi har kämpat rätt hårt för att ta vår plats i… Läs mera »

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: