onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Nordic Game väntar publikrekord

|  
|  

I morgon börjar årets upplaga av Nordic Game på Slagthuset i Malmö. Konferensen slår rekord i antal anmälda deltagare, vilket balanserar upp en minskning i sponsor- och utställarintäkter.

– Spelbranschen är inte konjunkturkänslig, men sedan förra lågkonjunkturen har större delar av branschen hamnat på börsen och noterade bolag lever ofta i cykler av expansion och kontraktion. Plötsligt ser vi stora spelutvecklare som inte lever upp till förväntningarna och tar till uppsägningar och neddragen marknadsföring. Därför ser vi en minskning i intäkterna från sponsorer, även från en del trogna kunder, säger Nordic Games grundare Erik Robertson.

Tappet täcks dock upp av en ökad försäljning av deltagar-pass med 60 procent. Eventet, som pågår i tre dagar, väntas få över 2.000 besökare, från 73 olika länder. Hundratals företag finns representerade, allt i från små enamannastudios till jättar som Meta, Epic Games och Tencent.

– Vi bör hamna 10 procent över vårt tidigare rekord i besökarantal och vi gör också rekord i intäkter. Kul är också att vi behåller vår internationella prägel. Bara knappt hälften av deltagarna kommer från Norden, 15 procent är utomeuropéer och alla kontinenter finns representerade, säger Erik Robertson.

Emiliano Strauss

I morgon börjar årets upplaga av Nordic Game på Slagthuset i Malmö. Konferensen slår rekord i antal anmälda deltagare, vilket […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.