Rapidus får ny chefredaktör

Gunnar Wrede blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Rapidus. Han kommer in i företaget med en omfattande erfarenhet som ekonomijournalist och moderator. – Jag har arbetat som ekonomijournalist i 30 år, varav mer än hälften på Dagens Industri där jag har haft olika ansvarsområden och chefsbefattningar. Jag har också jobbat på TV4 och Avanza… Läs mera »

34orna 2022: Träffa framtidens stjärnor!

För fjärde året i rad presenterar Rapidus och PwC stolt: Vilka är de nya och framtida stjärnorna i Skånes näringsliv? Kom till PwC i Malmö den 21 november så får du veta! Anmäl din närvaro genom att klicka på denna länk! 34 talanger som är max 34 år gamla listas och presenteras live efter att Rapidusredaktionen återigen… Läs mera »

Sommar, sol och lite halvsemester

Glad midsommar! Som vanligt tar Rapidus lite ledigt under sommaren. Men – också som vanligt – är det bara lite halvledigt. Niclas blir så rastlös om han inte får några nyhetstips så fortsätt att bombardera honom på niclas.lindstrand@rapidus.se eller 070- 773 44 56. Njut nu av sillen och drick inte för lite! / Rapidusredaktionen

Möt prisade fotografen Paul Hansen

Frukostmöte 19 maj i Lund, värd Sparbanken Skåne Hur arbetar man som fotograf i en krigszon som Ukraina, Paul Hansen? Vilken framtid har fotojournalistiken? Och varför tas det så få bra bilder från näringsliv och företagande?  Paul Hansen är en av världens bästa och mest erfarna pressfotografer. Som Dagens Nyheters ledande bildjournalist har han fått… Läs mera »

Inbjudan: Vem blir Årets Rapidusföretag 2021?

Vi är tillbaks igen, live. Rapidus fyller 22 år och det ska vi fira. Torsdagen den 28 april bjuder vi på fest. Lokal 17 slår upp dörrarna för oss kl 18. Äntligen! Vem har idéhöjden? Innovationskraften? Strategin? Kapitalbasen? Vem blir Årets Rapidusföretag 2021? Juryn är klar med sitt val. Om drygt tre veckor delar vi ut priset… Läs mera »

Tre frågor till Rapidus nye marknadschef.…

…Mats Hägerfors, som har 25 års erfarenhet av försäljning och marknadsföring. Han kommer senast från Brygghuset Finn i Landskrona där han var sälj- och marknadschef i sex år. – När jag började på Finn var vi ett bland ett hundratal småbryggerier i Sverige. När jag slutade förra året var vår omsättning åtta gånger högre och… Läs mera »

Special: Nya ägare, samma principer

377 gånger (378 inklusive denna) har Rapidus skrivit om Christer Fåhraeus, med start i det allra första nyhetsbrevet den 24 januari 2000. Och om knappt tre månader blir han Rapidus huvudägare. Blir inte det lite konstigt? Nja, lite ovant att vara mer som alla andra medieföretag. Men att hantera att ens ägare också är någon… Läs mera »

Rapidus höjer farten, men idén är densamma

Kort sagt: Våra nya ägare Team Fåhraeus och Jan Dahlqvist ska få Rapidus att springa fortare och längre. Men det sker med samma grundidé. Det kallar jag strategisk konsekvens. Text: Jan Wifstrand. Foto: Annika Persson. Över 10.000 unika nyheter. Original, alltså. Närmre 1.000 analyser och kommentarer. 104 frukostmöten. Drygt ett 60-tal after work. Allt i… Läs mera »

Fåhraeus köper Rapidus…

Efter 22 års verksamhet säljer grundaren Jan Wifstrand majoriteten av Rapidus. Entreprenören Christer Fåhraeus bolag Fårö Capital blir ny huvudägare med 60 procent och Polaris-veteranen Jan Dahlqvist tar en minoritetsandel på 20 procent. Affären realiseras i vår och därefter väntar en expansion för Rapidus.  – Jag har oerhörd respekt för Jan Wifstrand, för Rapidus och… Läs mera »

…och Wifstrand stannar

Jan Wifstrand behåller en minoritetsandel i företaget och sitter kvar i styrelsen. Han kommer även att fortsätta jobba med Rapidus evenemang som snart återlanseras igen.  – Jag ska bistå de nya ägarna med vad de önskar. Och jag vill ju följa upp att Rapidus får en stark utveckling. Varför säljer du Rapidus? – Jag har… Läs mera »

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: