måndag 29 april 2024

inloggad som

Nytt försök med nordisk riskkapitalfond för spelbolag

Erik Robertson, drivande kraft i Nordic Game-konferensen i Malmö, gör ett nytt försök att få ihop en riskkapitalfond för att stötta nordiska spelbolag. Målet är att dra in tio miljoner kronor för att investera i ett halvdussin olika projekt.

Redan 2010 fanns planer på Nordic Game Fund, en riskkapitalfond på 50 miljoner kronor. De planerna lämnade aldrig ritbordet men Erik Robertson siktar nu på ett omtag i blygsammare skala under namnet Nordic Game Ventures.

Erik_Robertson– Vi har pratat om en fond i flera år och det finns goda förutsättningar för det här. Jag har fått bra indikationer, bland annat från utomeuropeiska parter, säger han till Rapidus utan att vilja ge någon tidsplan för när Nordic Game Ventures kan vara igång.

Erik Robertson var med och startade Nordiska datorspelsprogrammet, som de senaste tio åren delat ut över 40 miljoner danska kronor i projektstöd till datorspelsbolag i Danmark, Sverige, Norge och Finland, men nu skrotas efter beslut från de nordiska kulturministrarna.

Över 2.000 besökare väntas till 13:e upplagan av Nordic Game-konferensen i Malmö i veckan.

Erik Olausson

Erik Robertson, drivande kraft i Nordic Game-konferensen i Malmö, gör ett nytt försök att få ihop en riskkapitalfond för att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.