tisdag 23 juli 2024

inloggad som

Nordic Games första event utanför Malmö

|  
|  

Malmöbolaget bakom dataspelskonferensen Nordic Game hämtar sig från de svåra pandemiåren. Efter en lyckad konferens i våras ska Nordic Game nu anordna sitt första evenemang utanför Malmö. Det sker i samband med startupmässan Slush i Helsingfors i november. 

– Slush har mellan 20.000 och 30.000 besökare och är fullt av bolag och entreprenörer med fräcka frisyrer. Det är rätt absurt och lite fånigt, men det kan ändå ha ett stort värde för nordiska spelbranschen eftersom alla namnkunniga investerare måste vara där, säger Nordic Games grundare och vd Erik Robertson.

Nästa ordinarie konferens blir som vanligt av i maj hemma i Malmö. Efter att ha minskat kraftigt på ambitionerna under pandemin är nu målen högt uppsatta igen. 

– Vi siktar på nytt publikrekord. Omsättningsmässigt halverades vår verksamhet under pandemin, men nu är vi tillbaka på samma kurva som fram till 2019 med 15 procents tillväxt om året, säger Erik Robertson. 

Emiliano Strauss

Malmöbolaget bakom dataspelskonferensen Nordic Game hämtar sig från de svåra pandemiåren. Efter en lyckad konferens i våras ska Nordic Game […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Podd: Så gick det efter Darknästet

  Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

 • Så ska han dubbla försäljningen

  – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

 • Rapportflod vecka 29

  Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

 • Enzymatica byter affärsmodell

  Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.