onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Nordic Games första event utanför Malmö

|  
|  

Malmöbolaget bakom dataspelskonferensen Nordic Game hämtar sig från de svåra pandemiåren. Efter en lyckad konferens i våras ska Nordic Game nu anordna sitt första evenemang utanför Malmö. Det sker i samband med startupmässan Slush i Helsingfors i november. 

– Slush har mellan 20.000 och 30.000 besökare och är fullt av bolag och entreprenörer med fräcka frisyrer. Det är rätt absurt och lite fånigt, men det kan ändå ha ett stort värde för nordiska spelbranschen eftersom alla namnkunniga investerare måste vara där, säger Nordic Games grundare och vd Erik Robertson.

Nästa ordinarie konferens blir som vanligt av i maj hemma i Malmö. Efter att ha minskat kraftigt på ambitionerna under pandemin är nu målen högt uppsatta igen. 

– Vi siktar på nytt publikrekord. Omsättningsmässigt halverades vår verksamhet under pandemin, men nu är vi tillbaka på samma kurva som fram till 2019 med 15 procents tillväxt om året, säger Erik Robertson. 

Emiliano Strauss

Malmöbolaget bakom dataspelskonferensen Nordic Game hämtar sig från de svåra pandemiåren. Efter en lyckad konferens i våras ska Nordic Game […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.