tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Nordic Game bjuder in utvecklare som flyr kriget…

|  
|  

Efter Rysslands invasion av Ukraina bjuder dataspelsmässan Nordic Game in utvecklare som flyr från Ukraina, Ryssland eller Belarus till att ställa ut gratis på årets mässa på Slagthuset i Malmö den 17-20 maj. Erbjudandet gäller även studios i Moldavien och Georgien, under förutsättning att de stöttar utvecklare som flytt från kriget.

– Många vill göra något för Ukraina, men man måste ta hand om ryssarna också. Vad som händer är inte deras fel och om vi inte kan sammanföra unga ukrainare, ryssar och belarusier så händer samma sak igen om 30 år att någon ska ta revansch på någon annan, säger Nordic Games grundare Erik Robertson, som just nu befinner sig i Georgien.

Tillsammans med partners i Exiles.Fund ska Nordic Game även försöka samla in resurser för att bekosta utvecklarnas resor och uppehälle under mässdagarna. De som ändå inte kan resa till Malmö får i stället delta gratis digitalt.

Tanken att bjuda in utvecklare från de tre länderna att ställa ut gratis på mässan föddes på plats i Georgien, dit Erik Robertson åkte för att undersöka investeringsmöjligheter.

– Spelbranschen är en av de mest öppna och kollegiala branscher som finns. Här i Tbilisi finns det 25.000 unga ryssar som har flytt från Putinregimen. De är välutbildade, kunniga och startar egna företag, men den georgiska regeringen är väldigt försiktig för att inte stöta sig med Ryssland, säger Erik Robertson.

Niclas Lindstrand

Efter Rysslands invasion av Ukraina bjuder dataspelsmässan Nordic Game in utvecklare som flyr från Ukraina, Ryssland eller Belarus till att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.