onsdag 6 december 2023

inloggad som

Tre frågor till Erik Robertson…

|  
|  

… vd för Nordic Game som ligger bakom Nordic Game Conference. Evenemanget är planerat att hållas på Slagthuset i Malmö den 25 till 27 november – trots nya rekommendationer från Region Skåne för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Hur kommer ni att köra Nordic Game nu när restriktionerna har blivit hårdare?

– Vi kör fysiskt i princip för livepublik. Men vi förväntar oss att majoriteten av deltagarna är på distans. Sen hoppas vi kunna slå publikrekord ändå, i våras hade vi 1.350 deltagare och var då Europas största digitala spelkonferens. Det vete katten om det inte var världens största. Vi hoppas naturligtvis på att överträffa det.

Kommer ni att hålla antalet deltagande under maxgränsen?

– Frågan är vad som är maxgränsen, i och med att det inte är en allmän sammankomst så är det annat som gäller. Men den är vägledande. Så 300 är det vi har räknat med. Sedan kanske är det fler som väljer att inte komma. Vi kommer i alla fall ha kapacitet för 300.

Har ni fått några reaktioner från deltagarna?

– De senaste reaktionerna från våra deltagare tyder på att den danska närvaron på plats nästan blir försumbar, den finska har naturligtvis redan tidigare fallit bort. Men vi kommunicerar vad som gäller och har även en liten kölista med folk som vill vara med. I normala fall så har hälften av deltagarna inte anmält sig två veckor innan, när det gäller digitala event är det ännu senare. Vi iakttar dock risker och tar ansvar.

Mette Carlbom

… vd för Nordic Game som ligger bakom Nordic Game Conference. Evenemanget är planerat att hållas på Slagthuset i Malmö […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad