Ny rapport hyllar regionens spelindustri… 

I dag presenteras en ny rapport som för första gången kan belägga framgångarna för södra Sveriges spelutvecklare med siffror. Framför allt sticker Malmö ut som en viktig nod dit spelutvecklare från hela världen gärna söker sig – och stannar.  Den ideella föreningen Game Habitat, som bland annat driver spelhubben DevHub, ligger bakom studien. Den är… Läs mera »

…och ska få den att växa snabbare

Över 200 personer som är anställda i regionens spelutvecklingsföretag besvarade enkäten och 25 procent sa att de vill starta en egen spelstudio. Game Habitat, som tagit fram rapporten, ska nu omsätta det i nya satsningar på att få fler att starta bolag.  – Vi har arbetat med det ett tag och när vi nu får… Läs mera »

Game Habitat får ökat bidrag…

Den ideella föreningen Game Habitat, som driver spelhubben DevHub i Malmö, får 1,6 miljoner kronor om året från Malmö stad de närmaste tre åren. Det är en rejäl ökning från de 950.000 kronor som föreningen fått per år de senaste fyra åren. – Det innebär inte bara ett ökat stöd för oss utan också en… Läs mera »

…och DevHub kan växa trots pandemin

Spelhubben DevHub vid Gustav Adolf Torg i Malmö är fullt uthyrd trots pandemin. Företaget Game Habitat DevHub letar därför efter större lokaler, säger Peter Lübeck, som är bolagets vd, till Rapidus. – DevHub är fullt och har egentligen varit det under hela pandemin, egentligen har vi ett enda rum ledigt som det finns intressenter för…. Läs mera »

Trångt för flera av Malmös spelutvecklare

Det är trångt bland spelutvecklarna i Malmö. I måndags berättade Rapidus om hur Sharkmob öppnat i London för att kunna hitta tillräckligt med personal. Bilden delas av flera i Malmös spelbransch, men det finns fortfarande attraktionsfaktorer i Malmös spelunder. Låga levnadskostnader jämfört med Stockholm och Köpenhamn men ändå en tillräckligt stad rolig nog att locka… Läs mera »

Mer än hälften uthyrt på DevHub

Sedan öppnandet i september har spelklustret DevHub vuxit till att ha 60 procent beläggning i Blackberrys gamla lokaler i Malmö. – Det är 20 företag som sitter i våra lokaler och 70 personer, det finns plats för cirka 100 personer, säger Peter Lübeck, chef för initiativtagaren Game Habitat, till Rapidus. Inräknat danska IO Interactive som… Läs mera »

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: