fredag 9 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Framgångarna fortsätter i Australien för Stricent

Det australiska läkemedelsbolaget Pharmaxis har använt Lundabolaget Stricents mjukvara Abiocess för att sammanställa information till registreringsansökan för läkemedlet Aridol för astmadiagnostik. Dessutom har Pharmaxis två andra utvecklingsprojekt igång, där datahanteringen sköts med hjälp av Stricents processverktyg. Pharmaxis val är ytterligare ett exempel på Stricents framgångar i Australien, där bolaget hade 40-50 procent av sin omsättning på sju miljoner kronor under 2004.

En ansökan om godkännande för Aridol har nyligen lämnats in till det australiska läkemedelsverket och nu väntar ansökningar i andra delar av världen, uppger Stricents VD Jerker Ringström. I april lämnas informationen till det svenska läkemedelsverket i Uppsala som ska hantera ansökan för hela Europa. Före årets slut ska dessutom en ansökan lämnas till det amerikanska läkemedelsverket FDA. Stricent är involverat i hela processen och ansvarar för all data kring produktutvecklingens samtliga steg.

Abiocess förenklar hanteringen av den information som framkommer under prekliniska och kliniska studier. All information lagras elektroniskt och kan därför uppdateras från olika håll i världen samtidigt. Dessutom varnar systemet vid felaktigheter eller saknade dokument i registreringsansökan.

Det australiska läkemedelsbolaget Pharmaxis har använt Lundabolaget Stricents mjukvara Abiocess för att sammanställa information till registreringsansökan för läkemedlet Aridol för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Neo4J står vid ett vägskäl

    Bloomberg News har kallat noteringen en av årets mest hajpade nyintroduktioner. Men frågan är: kommer miljardbolaget Neo4J från Malmö att gasa mot börsen eller är det dags att dra i handbromsen?

  • Här är vi som minglade

    Onsdagens AW med Emil Eifrem drog en entusiastisk publik som minglade på Elite Plaza i centrala Malmö. Här är bilderna.

  • Unga entreprenörens hobbyprojekt: säljer kungens klocka

    Efter flera snabba tillväxtresor satsar serieentreprenören Simon Lexén nu på ett nytt affärsområde: samlarklockor. Målet är att bygga upp en verksamhet värd 100 miljoner kronor inom ett år.