tisdag 6 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Hur bygger man ett varumärke utan varken butiker eller traditionell säljkår, Marie Abild?

Kosmetikföretaget Oriflame, som börsnoterades tidigare i år och har sitt svenska huvudkontor i Malmö, har vuxit till en jätte som omsätter sex miljarder kronor årligen. Bolaget säljer hudvårdsprodukter, kosmetik, parfymer samt väskor och smycken – sammanlagt mer än 600 olika produkter under eget varumärke och med en marknadsföring som spelar på det svenska ursprunget.

Det unika är att bolaget byggt sitt varumärke utan ett butiksnät – bara en konceptbutik finns – och i stället helt baserar sin försäljning på 1,4 miljoner fristående säljkonsulenter i ett 50-tal länder.

För ett år sedan fick Marie Abild jobbet som VD för Oriflame Sverige, med uppdrag att vända det svenska dotterbolagets försäljning. Sedan dess har koncernen uppmärksammats stort i samband med börsnoteringen, men också drabbats av dålig press efter en svag kvartalsrapport.

Möt Oriflames Sverigechef Marie Abild i en snabbintervju på Rapidus ”efter jobbet”-möte onsdagen den 8 december med start kl 16.

Rapidus chefredaktör Thomas Frostberg ställer frågor om varumärkesbyggande, säljstrategi och hur börsnoteringen påverkat bolagets försäljning.

Efteråt bjuder vi på öl/vin och tilltugg. Mötet är slut ca kl 18.

Plats: Awapatent på Bellevuevägen 46 i Malmö. (Parkeringsmöjligheter finns förutom på Awapatents parkering, även på intilliggande Backåkersvägen samt utmed Bellevuevägen.)

Anmälan till e-postadress efterjobbet@rapidus.se snarast, dock senast fredag den 3 december.

Rapidus ”efter jobbet”-möten arrangeras tillsammans med Awapatent och Poolia och är öppna för Rapidus abonnenter samt våra samarbetspartners kunder. Värd för detta möte är Awapatent.

Kosmetikföretaget Oriflame, som börsnoterades tidigare i år och har sitt svenska huvudkontor i Malmö, har vuxit till en jätte som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bonesupport-veteran tar över Moroxite

    Moroxite siktar mot ett amerikanskt marknadsgodkännande nästa år. Då toppar styrelsen ledningen och låter en Bonesupport-grundare kliva in som vd.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.

  • Joel Eklund till Trianons styrelse

    Tepe-arvtagaren Joel Eklund tar plats i fastighetsbolaget Trianons styrelse. Det blir den femte styrelsen som han sätter sig i, förutom Tepe. Trianon kom även på tisdagen med en bra rapport, men aktiemarknaden verkar inte vilja ha fastigheter just nu.