måndag 21 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Hemocue AB vill öka i Japan och Kina

Hemocue AB i Ängelholm i nordvästra Skåne vill kraftigt öka sin försäljning i Japan och Kina. Företaget söker nu två nyckelpersoner som ska aktivera och bygga ut marknadsorganisationerna i de två länderna.

— Vi tror att vi har stora möjligheter att lyckas bra i Japan. Våra möjligheter i Kina borde vara lika stora men marknaden där är mer svårbedömd än i Japan, säger marknadsdirektör Clas Runnberg.

Hemocue AB är ett medicinteknikföretag. De främsta produkterna är instrument som på ett enkelt sätt mäter hemoglobinet eller sockerhalten i blodet. Idén är att instrumenten ska kunna skötas av sjukvårdspersonal utan tillgång till avancerad laboratorieresurser, till exempel i primärvården. Tekniken bygger på egna, svenska uppfinningar.

Försäljningsframgångarna har varit stora i USA och Europa, i Europa framförallt i Tyskland och Skandinavien. I USA ligger försäljningen nu på 30 miljoner dollar.

— Vi tror att vi kan sälja för 15-20 miljoner dollar i Japan. Marknaden borde vara lika stor i Kina. Behovet och intresset för våra produkter är stort där men vi vet ännu inte om pengarna finns, säger marknadsdirektör Clas Runnberg.

Hemocue AB ägs av EQT som i sin tur ägs av Investor, SEB och amerikanska investmentbolaget AEA.

Företaget har 150 anställda i Ängelholm och cirka 75 personer runt om i världen. Omsättningen ligger för närvarande på 400 miljoner kronor.

En försäljningsökning i Japan och Kina innebär för företaget en ”fortsatt trygg lönsamhet”, enligt marknadsdirektör Clas Runnberg.

Hemocue AB i Ängelholm i nordvästra Skåne vill kraftigt öka sin försäljning i Japan och Kina. Företaget söker nu två […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Edda Knowledge vill göra fysiken roligare

    PODD: Edda Knowledge utvecklar interaktiva undervisningar i VR för gymnasieelever. Bolaget vill göra komplex fysik och kemi mer lättförståelig, med […]

  • Trump insanity peak – Glad Påsk!

    Låt oss hoppas att påskäggen inte är rödlistade och att de innehåller angenäma överraskningar. Vi har haft nog med dåliga överraskningar på senare tid. Här följer en tankegång om varför det bör bli bättre nu.