onsdag 21 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Stora ägarförändringar i Precise Biometrics

Fischer Partners Fondkommission i Stockholm har seglat in som sjunde största ägare i börsnoterade Precise Biometrics i Lund. Det framgår av statistik från SIS Ägarservice. För bara några dagar sedan flaggade den tidigare största ägaren, det brittiska fondbolaget Eden Capital, att innehavet nära halverats vilket gör norska Odin Fonder till största ägare.

Fischer Partners Fondkommission har köpt aktier motsvarande 1,8 procent av Precise Biometrics. Mäklarchefen Lars Jerlin uppger att andelarna köpts för en eller flera kunders räkning, men vill inte ge några övriga kommentarer.

Eden Capital var så sent som i september största ägare i biometribolaget med 8,2 procent av aktierna. Nu har Eden sålt av andelar och minskar innehavet till 4,8 procent av Precise, som efter en samlad förlust på drygt 30 miljoner kronor under 2006 planerar en företrädesemission värd 85 miljoner.

— Det är en tråkig situation när vi är mitt i emissionsprocessen. Det stör aktiekursen när en stor ägare säljer, säger avgående VD Christer Bergman.

Precise-aktien har tappat över 35 procent av värdet under senaste månaden. Förra veckan presenterade bolaget siffrorna för årets nio första månader. Perioden innebar en försäljning på 36,3 miljoner kronor och en förlust på 30,7 miljoner.

Precise Biometrics, som börsnoterades år 2000, utvecklar och säljer bland annat säkerhetslösningar för identifiering av personer med hjälp av fingeravtryck. Den första november tar Thomas Marschall, tidigare koncernchef för mjukvarubolaget Synkron, över som VD.

Fischer Partners Fondkommission i Stockholm har seglat in som sjunde största ägare i börsnoterade Precise Biometrics i Lund. Det framgår […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • De ska tina upp life science-frosten

    Finansprofilen Markus Neuding samlar tunga namn till MVIP, panelen som ska råda bot på kapitalbristen i life science-sektorn. Tio namnkunniga personer från bland annat Fåhraeus Startup & Growth, EQT och Nordic Angels finns med. Rapidus har hela listan.

  • Lågkonjunkturen behåller sitt grepp

    Skånsk ekonomi befinner sig fortsatt i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Näringslivet kämpar, hushållen har det tufft och osäkerheten om framtiden är påtaglig. Det framgår av en ny konjunkturrapport.