tisdag 20 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Utrikesdepartementet i USA lägger uppföljningsorder hos Precise Biometrics

Det börsnoterade Lundaföretaget Precise Biometrics får en ny order från det amerikanska utrikesdepartementet, Department of State. Den är värd 2,3 miljoner kronor för Precise, som också hoppas affären blir en konkurrensfördel när alla federala myndigheter nu i höst ska börja utfärda smartkortsbaserade ID-kort till personalen.

Department of State är Precise Biometrics största kund. Myndigheten har tidigare köpt utrustning för att identifiera 25.000 personer med fingeravtryck när de ska logga in i sina datorer. Nu ska bolaget leverera drygt 2.000 nya och mer avancerade fingeravtrycks- och smartkortsläsare till personal i USA och på konsulat världen över.

— De ska komplettera och rulla ut nya läsare på sina enheter. Department of State är vår största kund så det betyder mycket med en uppföljningsorder till dem, säger ekonomichefen Niklas Andersson till Rapidus.

Under hösten kommer fler amerikanska myndigheter att börja handla upp smarta ID-kort. Niklas Andersson menar att det långvariga samarbetet med utrikesdepartementet kommer vara en hjälp i den processen.

— Vi hoppas och tror att det är en stor konkurrensfördel att vi har rullat ut Department of State-projektet i den utsträckning vi har gjort.

Under årets första sex månader sålde Precise Biometrics för 28,9 miljoner kronor och gjorde en förlust på 18,7 miljoner.

Av Kristian Svensson

Det börsnoterade Lundaföretaget Precise Biometrics får en ny order från det amerikanska utrikesdepartementet, Department of State. Den är värd 2,3 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • De ska tina upp life science-frosten

    Finansprofilen Markus Neuding samlar tunga namn till MVIP, panelen som ska råda bot på kapitalbristen i life science-sektorn. Tio namnkunniga personer från bland annat Fåhraeus Startup & Growth, EQT och Nordic Angels finns med. Rapidus har hela listan.

  • Lågkonjunkturen behåller sitt grepp

    Skånsk ekonomi befinner sig fortsatt i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Näringslivet kämpar, hushållen har det tufft och osäkerheten om framtiden är påtaglig. Det framgår av en ny konjunkturrapport.