Regionala profiler lanserar padel i Afrika… 

Skånsk-danska Bambwa Group och dess grundare Michael Mathiesen har startat det svenska bolaget Padel Africa, som lanserar sina första padelcenter i Ghana och Rwanda vid årsskiftet. Planer finns för ytterligare sex länder och flera svensk-danska och afrikanska profiler är med i satsningen.

Bolagets styrelse består av tidigare squashproffset Morten Wiegandt, Bambwas vd Michael Mathiesen och ordförande Håkan Hollerup samt Erik Andersson, som ligger bakom Löddebaserade Padeltotal, vars ägarbolag omsatte nära 150 miljoner kronor år 2020.

Dessutom har Padel Africa partners i form av tv-kändisar, musikartister – exempelvis DJ Black – och före detta fotbollsspelare, bland andra Stefan Schwarz, som ska hjälpa till med lanseringen. 

– Vi har studerat hur sporten introducerats i olika länder och även om det, nästan utan undantag, är en otroligt lukrativ bransch så finns en del att förbättra i affärsmodellen. Det är fördelen med att satsa på länder där padel inte finns i dag, då kan vi undvika de dåliga vanorna som finns till exempel i Sverige och Danmark, säger Michael Mathiesen till Rapidus. 

Han syftar till exempel på att Padel Africa kommer att lansera en egen app med bokningssystem och funktioner för bättre kundrelationer. Dessutom lägger Padel Africa mycket fokus på padelcenternas sällskapsrum och läktare, i syfte att skapa en mötesplats för nätverkande. 

Bolagets första padelplaner invigs inom ett par månader och de två padelcenterna lanseras kring årsskiftet. Därefter väntar etableringar i Senegal, Elfenbenskusten, Nigeria, Kenya, Zambia och Sydafrika. 

– Det är viktigt för oss att presentera och etablera padel som en afrikansk sport, inte ytterligare ett västerländskt påhitt som prackas på afrikaner, säger Khadar Ugaas Abdi, svensk-somalier som leder satsningen i Rwanda. 

Emiliano Strauss

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: