tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Pink Programming expanderar utomlands

|  
|  

Pink Programming, ett ideellt nätverk för kvinnliga utvecklare, expanderar nu till Danmark. Detta görs genom att arrangera en nätverksträff den 23 oktober i Köpenhamn i ett sponsrat samarbete med företaget The Org. Därefter kan fler nya länder bli aktuella för föreningen.

– Vi vill få bolagen att bli medvetna om att deras resa inte ska sluta vid att rekrytera jämställt, utan att det handlar om att förändra hela kulturen på arbetsplatser. Vi ser att det i dag är många kvinnor som hoppar av branschen på grund av särbehandling eller en sexistisk kultur. Vid eventet kommer vi att fokusera på ämnen som kretsar kring att starta bolag och vi utgår från frågor kring hur vi kan lösa problem inom bolag med hjälp av teknologin, säger Pink Programmings styrelseordförande Vida Eivazi.

Möjligheten att sprida nätverket utanför Sveriges gränser beror till stor del på pandemin, då föreningen fick tänka om och tvingades bli mer digital. Expansionen till Danmark ska betraktas som ett steg på vägen, men nätverket har ännu inte fastställt hur mycket man ska expandera eller vilket land som blir härnäst. Intresset och efterfrågan är dock stort inom EU, enligt Vida Eivazi.

– Våra digitala möten har gjort att fler utanför Sverige har kunnat delta. Förra året hade vi deltagare från totalt 25 länder som anslöt sig till våra digitala event. Men vi fortsätter nu även med fysiska event, då det efterfrågas både från sponsorer och deltagare, säger hon.

I dag är det många företag som har policy för jämställdhet och mångfald, särskilt när det kommer till rekryteringsprocesser. Men när det kommer till IT- och teknikbranscherna har vi en lång väg att gå, säger Vida Eivazi.

Julia Eriksson

Pink Programming, ett ideellt nätverk för kvinnliga utvecklare, expanderar nu till Danmark. Detta görs genom att arrangera en nätverksträff den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Fetast plånbok vinner

  Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

 • Glad påsk!

  Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]

 • Damfotboll en svår affär

  Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

 • Klubbarna kämpar för ekonomin i Superettan

  Superettan i fotboll ger betydligt lägre tv-intäkter än Allsvenskan. Så här löser de skånska klubbarna Helsingborgs IF, Trelleborgs FF och Landskrona BoIS utmaningen.

 • I år ska MFF fylla kassan

  Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

 • Danskt hygge över Sveriges nedgång

  Sverige är i fritt fall. Det konstaterar danska journalister när de granskar Sveriges ekonomi, invandring och kriminalitet. Danskarna förundras över hur så mycket kunde gå så fel i det land som de har varit så avundsjuka på i många år. Rapidus korrepondent i Danmark Keld Broksø har gått igenom den nya danska mediebilden av Sverige.

 • Special: Helgernas nyhetssvep

  Har du haft fullt upp med matförberedelser, shopping och långväga släktingar? Ingen fara, Rapidus är tillbaka och har gjort ett svep med några av de hetaste nyheterna från det skånska näringslivet.

 • Börja satsa, sluta spara

  Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

 • Näringslivets önskelista

  Elförsörjning, fred i Ukraina och en mer proaktiv innovationspolitik – det är några av de saker som det skånska näringslivet önskar sig för 2024.

 • På väg mot hållbarhet

  Tetra Pak med Sverigechefen Marie Sandin har 50-faldigat hållbarhetsinvesteringarna på fem år.