Rapidus önskar dig en skön sommar!

Det senaste decenniet har Rapidus skrivit över 70 artiklar och analyser om BoneSupport, som dessutom blev Årets Rapidusföretag 2008. I dag noterades det Lundabaserade medicinteknikbolaget på Stockholmsbörsen, till en värdering på 1,4 miljarder.

Tydligare än så går det nog inte att illustrera poängen med Rapidus. Vi plockar upp och följer de spännande innovationerna, entreprenörerna och forskningsavknoppningarna i Öresundsregionens bubblande näringsliv, långt innan de blir kända för en bredare krets.

Alla blir så klart inte dundersuccéer. Under våren har vi bland annat rapporterat om att Sjoppi, Notizo och Protista gått i konkurs – och det återstår ännu att se om BoneSupport blir en god affär för investerarna i slutändan. Men alla är värda att känna till och följa.

Som vanligt händer det dessutom riktigt intressanta saker i undervegetationen, långt borta från börslistorna. Under våren har vi bland annat kunnat avslöja att brittiska ARM köpt Mistbase i Lund, att LMK backat upp en grupp tidigare Massive-chefer i deras arbete med en splitterny spelstudio i Malmö och nu senast att Nasdaqnoterade J2 slukar skånska IT-bolaget WeCloud.

Parallellt har Ikea seglat upp som en allt viktigare aktör i regionens innovativa ekosystem, med ett eget acceleratorprogram för uppstartsbolag och aggressiv rekrytering av de tidigare Sony Mobile-anställda.

Det och mycket mer kommer vi givetvis hålla ögonen på framöver. Nu gör vi ett kortare utgivningsuppehåll under sommarstiltjen. I början av augusti är vi tillbaka igen med exklusiva nyheter, analyser och nätverksträffar, bara för dig som är Rapidusabonnent.

Till dess önskar vi dig en riktigt skön sommar!

/Erik Olausson
Chefredaktör och ansvarig utgivare

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: