tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Rapidus önskar dig en skön sommar!

Det senaste decenniet har Rapidus skrivit över 70 artiklar och analyser om BoneSupport, som dessutom blev Årets Rapidusföretag 2008. I dag noterades det Lundabaserade medicinteknikbolaget på Stockholmsbörsen, till en värdering på 1,4 miljarder.

Tydligare än så går det nog inte att illustrera poängen med Rapidus. Vi plockar upp och följer de spännande innovationerna, entreprenörerna och forskningsavknoppningarna i Öresundsregionens bubblande näringsliv, långt innan de blir kända för en bredare krets.

Alla blir så klart inte dundersuccéer. Under våren har vi bland annat rapporterat om att Sjoppi, Notizo och Protista gått i konkurs – och det återstår ännu att se om BoneSupport blir en god affär för investerarna i slutändan. Men alla är värda att känna till och följa.

Som vanligt händer det dessutom riktigt intressanta saker i undervegetationen, långt borta från börslistorna. Under våren har vi bland annat kunnat avslöja att brittiska ARM köpt Mistbase i Lund, att LMK backat upp en grupp tidigare Massive-chefer i deras arbete med en splitterny spelstudio i Malmö och nu senast att Nasdaqnoterade J2 slukar skånska IT-bolaget WeCloud.

Parallellt har Ikea seglat upp som en allt viktigare aktör i regionens innovativa ekosystem, med ett eget acceleratorprogram för uppstartsbolag och aggressiv rekrytering av de tidigare Sony Mobile-anställda.

Det och mycket mer kommer vi givetvis hålla ögonen på framöver. Nu gör vi ett kortare utgivningsuppehåll under sommarstiltjen. I början av augusti är vi tillbaka igen med exklusiva nyheter, analyser och nätverksträffar, bara för dig som är Rapidusabonnent.

Till dess önskar vi dig en riktigt skön sommar!

/Erik Olausson
Chefredaktör och ansvarig utgivare

Det senaste decenniet har Rapidus skrivit över 70 artiklar och analyser om BoneSupport, som dessutom blev Årets Rapidusföretag 2008. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Hon sätter 1 miljard i rullning

  Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

 • Miljardavtalet sprack

  Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.


 • Fetast plånbok vinner

  Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

 • Glad påsk!

  Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]

 • Damfotboll en svår affär

  Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

 • Klubbarna kämpar för ekonomin i Superettan

  Superettan i fotboll ger betydligt lägre tv-intäkter än Allsvenskan. Så här löser de skånska klubbarna Helsingborgs IF, Trelleborgs FF och Landskrona BoIS utmaningen.

 • I år ska MFF fylla kassan

  Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

 • Danskt hygge över Sveriges nedgång

  Sverige är i fritt fall. Det konstaterar danska journalister när de granskar Sveriges ekonomi, invandring och kriminalitet. Danskarna förundras över hur så mycket kunde gå så fel i det land som de har varit så avundsjuka på i många år. Rapidus korrepondent i Danmark Keld Broksø har gått igenom den nya danska mediebilden av Sverige.

 • Special: Helgernas nyhetssvep

  Har du haft fullt upp med matförberedelser, shopping och långväga släktingar? Ingen fara, Rapidus är tillbaka och har gjort ett svep med några av de hetaste nyheterna från det skånska näringslivet.

 • Börja satsa, sluta spara

  Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

 • Näringslivets önskelista

  Elförsörjning, fred i Ukraina och en mer proaktiv innovationspolitik – det är några av de saker som det skånska näringslivet önskar sig för 2024.

 • På väg mot hållbarhet

  Tetra Pak med Sverigechefen Marie Sandin har 50-faldigat hållbarhetsinvesteringarna på fem år.