Mobilspel på väg från skånska indieutvecklaren

Spelutvecklaren Oskar Stålbergs dataspel Townscaper släpps i mobilversion den 20 oktober och sedan förra året har försäljningen av konsolversionen dubblats.

– Vi har börjat jobba med publishern Raw Fury, som i somras släppte Nintendo Switch-versionen, och som nu släpper Townscaper som mobilversion. Det känns jättekul att spelet blir tillgängligt på ett helt nytt sätt nu, säger Oskar Stålberg till Rapidus.

Spelet, som går ut på att bygga färgglada stadsmiljöer, har gått ännu bättre än föregångaren Bad North som Oskar Stålberg släppte via företaget Plausible Concept. Townscaper som släpptes förra året har sålt långt mer än väntat.

– Det rullar på bra med Townscaper och vi är uppe i en försäljning om över 15 miljoner kronor.

Oskar Stålberg, som utsågs till en av förra årets 34:or av Rapidus och PwC, har varit föräldraledig det senaste året och funderar just nu över kommande spelidéer.

– Jag är i en experimentell fas nu och försöker utveckla nya tekniker. Jag jobbar med procedurell generering, det vill säga att jag jobbar med algoritmer som bygger världar. Om nästa grej släpps i egen regi eller om det blir gemensamt med andra vet jag inte i nuläget, säger han.

Julia Eriksson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: