söndag 4 juni 2023

inloggad som

34orna: Nya framgångar för indieutvecklare från Malmö

|  
|  

Oskar Stålberg, 30, medgrundare till Plausible Concept i Malmö som utvecklat succéspelet Bad North rider vidare på framgångsvågen och har i år släppt spelet Townscaper i egen regi. Spelet som går ut på att bygga färgglada stadsmiljöer har gått ännu bättre än Bad North.

– Jag ville undersöka den grafiska stilen och testa nya grepp. Det började förutsättningslöst och det var en mer artistisk idé där jag ville lära mig mer om vissa algoritmer, säger Oskar Stålberg, som för andra året i rad är en av Rapidus och PwC:s 34or.

Townscaper kom ut på marknaden i juni och det har gått långt över förväntan. Även försäljningen av Bad North rullar på.

– Townscaper har sålt tio gånger mer än väntat och är nu uppe i en försäljning om sex till sju miljoner kronor. På samma gång flyter försäljningen av Bad North på automatiskt. Townscaper känns extra kul eftersom jag utvecklade spelet mest för min egen skull och ville testa gränserna för vad jag själv trodde jag kunde lyckas med.

Största fokus just nu ligger dock på föräldraledighet då hans dotter fyller ett år i december.

– Jag kommer fortsätta utveckla spel, det är det jag kan och är bra på. Men just nu ser jag fram emot att ta hand om min dotter på heltid.

Julia Eriksson

Oskar Stålberg, 30, medgrundare till Plausible Concept i Malmö som utvecklat succéspelet Bad North rider vidare på framgångsvågen och har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl