torsdag 25 april 2024

inloggad som

Mobilspel på väg från skånska indieutvecklaren

|  
|  

Spelutvecklaren Oskar Stålbergs dataspel Townscaper släpps i mobilversion den 20 oktober och sedan förra året har försäljningen av konsolversionen dubblats.

– Vi har börjat jobba med publishern Raw Fury, som i somras släppte Nintendo Switch-versionen, och som nu släpper Townscaper som mobilversion. Det känns jättekul att spelet blir tillgängligt på ett helt nytt sätt nu, säger Oskar Stålberg till Rapidus.

Spelet, som går ut på att bygga färgglada stadsmiljöer, har gått ännu bättre än föregångaren Bad North som Oskar Stålberg släppte via företaget Plausible Concept. Townscaper som släpptes förra året har sålt långt mer än väntat.

– Det rullar på bra med Townscaper och vi är uppe i en försäljning om över 15 miljoner kronor.

Oskar Stålberg, som utsågs till en av förra årets 34:or av Rapidus och PwC, har varit föräldraledig det senaste året och funderar just nu över kommande spelidéer.

– Jag är i en experimentell fas nu och försöker utveckla nya tekniker. Jag jobbar med procedurell generering, det vill säga att jag jobbar med algoritmer som bygger världar. Om nästa grej släpps i egen regi eller om det blir gemensamt med andra vet jag inte i nuläget, säger han.

Julia Eriksson

Spelutvecklaren Oskar Stålbergs dataspel Townscaper släpps i mobilversion den 20 oktober och sedan förra året har försäljningen av konsolversionen dubblats. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.