Lundaingenjörer lanserar transformerande skrivbordsstol

Det nystartade Lundaföretaget Jezeroc har skapat sin första produkt, en transformerande funktionell skrivbordsstol som lanseras i höst. Grundarna Christopher Jörntell och Snehan Chackravarthi är båda ingenjörer från Lunds Universitet.

– Det är en innovativ skrivbordsstol för både arbete och vila. Den går att justera till olika sitt- och ligglägen, och kräver ingen elektronik och dyra mekaniska delar, utan förlitar sig på gravitationen, säger Christopher Jörntell (till höger i bilden).

Snehan var den som först kom med idén för två år sedan och det senaste året har de båda tillsammans utvecklat produkten.

– Forskning har visat att det är viktigt att ha små pauser i arbetet för att hålla fokus och produktivitet uppe. Att sitta i samma position under längre tid leder också till olika hälsoproblem vilket vi siktar på att minska. Nu är vi äntligen snart klara för lansering och planerar att börja sälja stolen online i höst, säger Christopher Jörntell.

Tanken är att skapa en ergonomiskt funktionell stol, som kommer få namnet “Rezet”. Just nu utvecklar och optimerar Jezeroc produktens diverse sitt och ligg-lägen, och företaget planerar även för höstens kommande lansering.

– Vi lanserar i höst via Kickstarter och testkör hemsidan just nu. Vi är i kontakt med Almi och har säkrat 300.000 kronor från LU innovation som dessutom kommer ta hand om vår patentansökan som ska skickas in under sommaren.

Julia Eriksson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: