fredag 1 mars 2024

inloggad som

Lundaingenjörer lanserar transformerande skrivbordsstol

|  
|  

Det nystartade Lundaföretaget Jezeroc har skapat sin första produkt, en transformerande funktionell skrivbordsstol som lanseras i höst. Grundarna Christopher Jörntell och Snehan Chackravarthi är båda ingenjörer från Lunds Universitet.

– Det är en innovativ skrivbordsstol för både arbete och vila. Den går att justera till olika sitt- och ligglägen, och kräver ingen elektronik och dyra mekaniska delar, utan förlitar sig på gravitationen, säger Christopher Jörntell (till höger i bilden).

Snehan var den som först kom med idén för två år sedan och det senaste året har de båda tillsammans utvecklat produkten.

– Forskning har visat att det är viktigt att ha små pauser i arbetet för att hålla fokus och produktivitet uppe. Att sitta i samma position under längre tid leder också till olika hälsoproblem vilket vi siktar på att minska. Nu är vi äntligen snart klara för lansering och planerar att börja sälja stolen online i höst, säger Christopher Jörntell.

Tanken är att skapa en ergonomiskt funktionell stol, som kommer få namnet “Rezet”. Just nu utvecklar och optimerar Jezeroc produktens diverse sitt och ligg-lägen, och företaget planerar även för höstens kommande lansering.

– Vi lanserar i höst via Kickstarter och testkör hemsidan just nu. Vi är i kontakt med Almi och har säkrat 300.000 kronor från LU innovation som dessutom kommer ta hand om vår patentansökan som ska skickas in under sommaren.

Julia Eriksson

Det nystartade Lundaföretaget Jezeroc har skapat sin första produkt, en transformerande funktionell skrivbordsstol som lanseras i höst. Grundarna Christopher Jörntell […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.