Drivhuset startar förinkubator

Drivhuset Malmö startar en ny förinkubator för studenter på Malmö universitet så att nystartade företag ska få hjälp att ta steget från universitetsmiljön till en inkubator. Förinkubatorn, som döpts till Level Up, startar sin verksamhet den 1 oktober, och kommer under hösten vara på Minc.

– Inkubatorn sköts av Drivhuset, men själva kurserna är på Startup Labs i Minc så att studenterna kommer in i inkubatorsmiljön. Det öppnar upp för oss, vi har inte nått ut med budskapet tillräckligt bra tidigare. Ett normalt år har vi 5-10 innovativa idéer,  redan i år har vi med detta program fått in mer än det dubbla – på bara en månad, säger Sebastian Ekstam, vd för Drivhuset i Malmö, till Rapidus.

Katja Fjellström, som är projektansvarig för Level Up, säger att det var 26 sökande till de tio platserna.

– Förhoppningen är att Level Up ska bli permanent, men till att börja med kör vi denna och nästa termin, säger Katja Fjellström.

Drivhuset får också en ny styrelse. Thomas Torounidis från Innovation Skåne och Linnea Sweden blir ny ordförande medan Sandy Errested från Mapillary, Alice Larsson från Pink Programming, Måns Liljenlov från PwC och Mladen Dimitrov från Studentkåren Malmö blir nya ledamöter.

– Styrelsen har haft ett par avhopp och valde samtidigt att rusta upp så den blir större och får in fler starka namn, säger Sebastian Ekstam.

Niclas Lindstrand

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: