fredag 23 februari 2024

inloggad som

Drivhuset startar förinkubator

|  
|  ,

Drivhuset Malmö startar en ny förinkubator för studenter på Malmö universitet så att nystartade företag ska få hjälp att ta steget från universitetsmiljön till en inkubator. Förinkubatorn, som döpts till Level Up, startar sin verksamhet den 1 oktober, och kommer under hösten vara på Minc.

– Inkubatorn sköts av Drivhuset, men själva kurserna är på Startup Labs i Minc så att studenterna kommer in i inkubatorsmiljön. Det öppnar upp för oss, vi har inte nått ut med budskapet tillräckligt bra tidigare. Ett normalt år har vi 5-10 innovativa idéer,  redan i år har vi med detta program fått in mer än det dubbla – på bara en månad, säger Sebastian Ekstam, vd för Drivhuset i Malmö, till Rapidus.

Katja Fjellström, som är projektansvarig för Level Up, säger att det var 26 sökande till de tio platserna.

– Förhoppningen är att Level Up ska bli permanent, men till att börja med kör vi denna och nästa termin, säger Katja Fjellström.

Drivhuset får också en ny styrelse. Thomas Torounidis från Innovation Skåne och Linnea Sweden blir ny ordförande medan Sandy Errested från Mapillary, Alice Larsson från Pink Programming, Måns Liljenlov från PwC och Mladen Dimitrov från Studentkåren Malmö blir nya ledamöter.

– Styrelsen har haft ett par avhopp och valde samtidigt att rusta upp så den blir större och får in fler starka namn, säger Sebastian Ekstam.

Niclas Lindstrand

Drivhuset Malmö startar en ny förinkubator för studenter på Malmö universitet så att nystartade företag ska få hjälp att ta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.