Bildreferat: Nätet ny arena för etikett-experten Ribbing

Rapidusfrukost med Magdalena Ribbing
Det måste hända något när det gäller uppförandet på nätet, menar Magdalena Ribbing, Sveriges främsta expert på vett och etikett. På onsdagens Rapidusfrukost intervjuades hon av Rapidus Jan Wifstrand, med viss assistans, inför en publik på 150 personer på Grand Hotel i Lund.

– Den mobbning som pågår på nätet är urläskig. Och den slöhet som alldeles för många visar genom att inte svara på mejl, den går inte heller an, sa Ribbing, som under frukostmötet förklarade varför det aldrig är okej att avsluta ett brev eller ett mejl med den förkortade avskedsfrasen ”MVH”.

Förutom råd kring mejlhyfs gav Magdalena Ribbing sin syn på teambuilding-aktiviteter och subtil mobbning på arbetsplatser. Hon avslöjade att hon själv blivit mobbad av sina medarbetare under tiden som avdelningschef på Dagens Nyheter.

Klicka här för ett snabbt referat med bilder från mötet. I minglet syntes bland andra Eslövs tidigare näringslivschef Gertrud Elisabet Bohlin, Axis kommunikationschef Helena Hed och Sarah Fredriksson, vd på Lundabolaget Edvince.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: