AR-utbildare breddar utbud

HeroSight – som utvecklar mjukvara för augmented reality, AR eller "förstärkt verklighet", som ska användas vid träning av akutsjukvård – startar nu konsultbolaget Hero3D. Bolaget ska utveckla mjukvaruverktyg för arbete och utbildning inom industri och säkerhet.

– Under pandemin såg vi ett tydligt behov av digitalisering, vilket är precis vad vi håller på med. Vi fortsätter på AR-spåret med interaktionsdesign och breddar nu tillämpning och kundkrets, säger Daniel Kindstrand, vd för HeroSight och Hero3D.

Moderbolaget HeroSights produkt är en programvara som laddas in i AR-glasögon och ger bäraren en virtuell upplevelse som kan handla om fiktiva skador som appliceras på människor eller övningsdockor, kombinerat med ljudeffekter för att skapa realistiska skadesituationer. Det nya bolaget ska utveckla samma typ av tjänster för digital visualisering av olika situationer, men alltså inte specifikt för AR-glasögon.

– Vi är experter på att visualisera data och interaktionsdesign. Tidigare har vi riktat vår produkt främst till utbildning inom sjukvård. Idag sammarbetar vi med både statliga jättar och internationella storbolag. Kort och gott så har vi under pandemin breddat vårt erbjudande och ser fram emot fler samarbeten inom privat industri och säkerhet, säger Daniel Kindstrand

Framöver söker både moder- och dotterbolaget spelutvecklare. Dessutom pågår en vd-rekrytering just nu för HeroSight och på sikt även för Hero3D. HeroSight planerar även en "större investeringsrunda" inför nästa år.

– Investeringssamarbeten är alltid intressanta för HeroSight och vi planerar en investeringsrunda 2022. Om rätt investerare visar sig så kan det bli aktuellt tidigare, säger Daniel Kindstrand.

Julia Eriksson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: