tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Bra år för Boozt

|  
|  

E-handelsföretaget Boozt, med huvudkontor i Malmö, ökade försäljning och vinst under 2022.

Siffrorna hade redan kommunicerats till aktiemarknaden i december. Det är ändå lite överraskande givet förväntningar om lägre privatkonsumtion.

Tvärtemot många andra företag accelererade dessutom tillväxten under det fjärde kvartalet. Omsättningen ökade med nästan 24 procent i Q4, medan helåret stannade på 16 procent. Helårets omsättning blev 6,7 miljarder kronor. Lönsamheten på helåret orkade dock inte riktigt med i samma tempo på grund av högre kostnader.

– Vi vände 2022 års utmaningar till en möjlighet vilket ledde till enastående siffror och resultat. Konsumentsentiment och inflationstryck fortsatte att påverka efterfrågan under kvartalet. Dessutom påverkades hela branschen av höga lagernivåer vilket ledde till ökade marknadsaktiviteter. Vi är fortsatt övertygade om att vi kan fortsätta ta marknadsandelar med en nettoomsättningstillväxt för 2023 i intervallet 5-15 procent och bibehålla branschledande marginaler, skriver vd Hermann Haraldsson i bokslutsrapporten.

E-handelsföretaget Boozt, med huvudkontor i Malmö, ökade försäljning och vinst under 2022. Siffrorna hade redan kommunicerats till aktiemarknaden i december. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Tillfällig avkylning i het bransch

  HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.

 • Skånsk återvinningspionjär bantar sig i form

  Staffanstorpsbaserade Godsinlösen genomför det tredje besparingsprogrammet på drygt ett år. Personalstyrkan ska nu minskas med 17 medarbetare. Åtgärderna ser ut att ha effekt. Det framgår av företagets färska kvartalsrapport.

 • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

  Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
  – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

 • Starkt från Alfa Laval

  Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.

 • De utmanar Systemets vinmonopol

  Winefinder och Vinoteket går samman och bildar ett helt nytt bolag. Detta efter en lång och uppmärksammad tvist med Systembolaget.

 • Skånska bjässar shoppar bolag

  Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

 • Rabattbolag från Lund redo för lansering

  Lundabolaget Dealguru har säkrat 10 miljoner kronor för att utveckla sin rabattsajt och bygga en app. Flera riskkapitalister har investerat.

 • Boozt fortsätter växa

  E-handelsbolaget Boozt var utropstecknet i torsdagens rapportflod som också innehöll Mildef, Inwido, Rugvista och USWE Sports.

 • Boozt skruvar upp helårsprognosen

  Boozt skriver upp prognoserna för omsättningstillväxt och justerat rörelseresultat för helåret 2023. Här ser du varför.

 • Additude-profilen blir vd för Malmödoldis

  Sam Aston, som lett Additude under sex år, köper in sig i det höglönsamma Malmöbolaget Netset och tar plats som vd.