fredag 26 april 2024

inloggad som

Skånska bjässar shoppar bolag

Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

Malmöbaserade Duni ökar sitt ägande i tyska förpackningsbolaget Relevo från 24,51 procent till att bli majoritetsägare med 50,02 procent.

Det Münchenbaserade företaget erbjuder en digital helhetslösning för
återanvändning av serveringsartiklar till catering- och restaurangverksamheter. Duni investerade första gången 2021 i Relevo, som nu ska konsolideras i Duni som en del av affärsområdet Food Packaging Solutions.

”Vi vill ge mer än vad vi tar av planeten. Duni Group går därför samman med Relevo för att tillhandahålla lösningar som lämnar efter sig så lite avfall som möjligt”, kommenterar Dunis vd Robert Dackeskog i ett pressmeddelande.

BHG köper nytt bolag
Det Malmöbaserade e-handelskoncernen BHG fortsätter att konsolidera sitt heminredningssegment för att öka lönsamheten och ett nytt inredningsföretag.

Det är verksamheterna Hemfint Kristianstad och Arc E-Commerce med sajten Outl1 som konsolideras. BHG har också förvärvat möbelsajten Trendrum. BHG förvärvar 67,5 procent av Trendrum mot en köpeskilling om 32,5 procent av koncernens innehav i Arc E-Commerce AB samt 16,3 procent av innehavet i Hemfint.

Tillsammans med Hemfint och Outl1 kommer Trendrum att bilda Hemfint Group, som under 2023 hade en omsättning på cirka 800 miljoner kronor.

”Vi fortsätter att implementera vår strategi att konsolidera verksamheter inom våra tre segment för att öka vår effektivitet och stärka vår konkurrenskraft framåt. Hemfint, Outl1 och Trendrum är alla value-bolag med liknande kundgrupper och affärsmodeller och vi ser synergieffekter med en sammanslagning”, säger BHG Groups vd Gustaf Öhrn i en kommentar.

Martin Linderoth

Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.

  • Servettjätten köper kaffemuggsbolag

    Duni Group köper det australiensiska kaffemuggsbolaget Huskee. Syftet är att ytterligare stärka Dunis verksamhet inom matförpackningar.

  • Bordet dukat för servettkungen

    Dunis vd Robert Dackeskog summerar fjolåret med ett all time high för Malmöbolagets operativa resultat. Nu hoppas han att vi fortsätter äta på restaurang.

  • Thule och Duni åt skilda håll

    Både Thule och Duni föreslog höjd utdelning i rapporterna i fredags, men aktierna gick åt olika håll.

  • Rapportperioden för skånska bolag är i gång 

    I slutet av förra veckan kom rapporter från BE Group, Probi, Hexpol, Ependion, I Love Lund och inte minst BHG Group som lyfte på börsen efter sin rapport.

  • Brakförlust för e-handlare i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter finns BHG Group, Hansa Biopharma, Lindab, Trelleborg, Midsona och Mildef.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • ”Vi vill bara över 30 procent”

    Att köpa hela Duni är inte aktuellt, men vi vill ha mer än 30 procent, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson.

  • Rapportflod vecka 29

    Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]

  • Rapportflod

    På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.