onsdag 17 april 2024

inloggad som

Skånska bjässar shoppar bolag

Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

Malmöbaserade Duni ökar sitt ägande i tyska förpackningsbolaget Relevo från 24,51 procent till att bli majoritetsägare med 50,02 procent.

Det Münchenbaserade företaget erbjuder en digital helhetslösning för
återanvändning av serveringsartiklar till catering- och restaurangverksamheter. Duni investerade första gången 2021 i Relevo, som nu ska konsolideras i Duni som en del av affärsområdet Food Packaging Solutions.

”Vi vill ge mer än vad vi tar av planeten. Duni Group går därför samman med Relevo för att tillhandahålla lösningar som lämnar efter sig så lite avfall som möjligt”, kommenterar Dunis vd Robert Dackeskog i ett pressmeddelande.

BHG köper nytt bolag
Det Malmöbaserade e-handelskoncernen BHG fortsätter att konsolidera sitt heminredningssegment för att öka lönsamheten och ett nytt inredningsföretag.

Det är verksamheterna Hemfint Kristianstad och Arc E-Commerce med sajten Outl1 som konsolideras. BHG har också förvärvat möbelsajten Trendrum. BHG förvärvar 67,5 procent av Trendrum mot en köpeskilling om 32,5 procent av koncernens innehav i Arc E-Commerce AB samt 16,3 procent av innehavet i Hemfint.

Tillsammans med Hemfint och Outl1 kommer Trendrum att bilda Hemfint Group, som under 2023 hade en omsättning på cirka 800 miljoner kronor.

”Vi fortsätter att implementera vår strategi att konsolidera verksamheter inom våra tre segment för att öka vår effektivitet och stärka vår konkurrenskraft framåt. Hemfint, Outl1 och Trendrum är alla value-bolag med liknande kundgrupper och affärsmodeller och vi ser synergieffekter med en sammanslagning”, säger BHG Groups vd Gustaf Öhrn i en kommentar.

Martin Linderoth

Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.