fredag 23 februari 2024

inloggad som

Vergic förvärvas av norsk jätte

|  ,
|  

Norska Puzzel förvärvar Vergic – Årets Rapidusföretag 2013 – och ska integrera Malmöbolagets digitala lösningar för kundupplevelser i sin plattform för kundservice, som i dag har över 1.000 kunder i 40 länder. 

Samtidigt ska Vergics egen plattform vidareutvecklas, underhållas och fortsätta att säljas fristående eller via partners. Plattformen erbjuder AI-stödda chatt- och samarbetsverktyg som som hjälper användarna att möta sina kunder i rätt kontaktkanal och vid rätt tillfälle. Det kan till exempel handla om att upptäcka när en besökare behöver mänsklig assistans för att genomföra ett köp.  

– Vi ser det lite som en sammanslagning fastän de köper upp oss, vårt kontor kommer att bli deras nav i regionen, säger Vergics vd Alexander Lunde. 

Vergics kunder utgörs av både offentlig sektor – exempelvis Systembolaget, SJ, Försäkringskassan och Helsingsborgs stad – och privata företag som Clas Ohlson, Viasat och Telenor. 

– Nu kommer det bli mer att göra. Dels ska vi integreras mycket mer i Puzzel, dels ska vi öka den egna försäljningen och fortsätta utveckla vår plattform. Vi börjar direkt med att efter leta fler personer att anställa, framförallt utvecklare och produktexperter. I Malmö hoppas vi anställa ett tiotal personer närmsta året, säger Alexander Lunde. 

Puzzel, som har flera kontor runt om i Europa och Asien, kallar sig den ledande leverantören i Europa av kontaktcenter som tjänst, eller contact center as a service. Bolagets plattform för kundservice riktar sig till kontaktcenter av alla storlekar och används bland annat av Scandic, Oxford Brookes University, Domino’s Pizza och Schibsted. 

– Vi har stora möjligheter att växa snabbt med deras kunder och satsar nu tillsammans med dem i Europa. Vi säljer redan aktivt till några av deras kunder och vi vet att många fler efterfrågar våra produkter. Komponenterna vi har tagit fram i Malmö håller världsklass, säger Alexander Lunde. 

Emiliano Strauss

Norska Puzzel förvärvar Vergic – Årets Rapidusföretag 2013 – och ska integrera Malmöbolagets digitala lösningar för kundupplevelser i sin plattform […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.