lördag 11 maj 2024

inloggad som

Gaia Solars jätteprojekt ska bli blickfång för FN-toppar

|  
|  

Det danska solcellsbolaget Gaia Solar i Avedøre söder om Köpenhamn planerar en massiv marknadsföringskampanj fram till klimattoppmötet i december. Som referens har bolaget Skandinaviens hittills största solcellsanläggning som håller på att installeras på nybyggda hotellkomplexet Copenhagen Towers i Ørestad.

Bolaget arbetar hårt för att bli färdiga med det nya landmärket bredvid Ferrings hus i Ørestad innan månaden är slut, uppger bolagets VD Michael Stadi till Rapidus. Fram till klimattoppmötet kommer det nämligen vara extra stort fokus på dansk miljöteknik.

Totalt 2.400 kvadratmeter solceller på Copenhagen Towers fasad beräknas ge närmare 170.000 kWh per år. Med den nya anläggningen som referensprojekt har Gaia utökat personalstyrkan med fyra personer till totalt 16 anställda för att kunna bearbeta internationella kontakter bland industripartner, kunder och leverantörer. Kontakter som också använder toppmötet för att fokusera på miljöteknik.

— Solcellsanläggningen på Copenhagen Towers är utan jämförelse det största projekt vi genomfört, säger Michael Stadi.

Samtidigt är Gaia på väg att koppla in ytterligare en stor solcellsanläggning lagom till klimattoppmötet, i det fallet på hörapparatstillverkaren Widex nya huvudkontor på Nordsjälland.

Gaia Solar har tidigare fått pris för sina solceller på Ekologihuset vid Lunds universitet. Med 767 kvadratmeter och en produktionskapacitet på 70.000 kWh per år var solcellsanläggningen en av Nordens största då den invigdes förra året. Men enligt Michael Stadi har den svenska marknaden lite gått i stå jämfört med den danska.

Keld Broksø

Det danska solcellsbolaget Gaia Solar i Avedøre söder om Köpenhamn planerar en massiv marknadsföringskampanj fram till klimattoppmötet i december. Som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen