lördag 11 maj 2024

inloggad som

Svensk marknad lyfter dansk solcellspionjär

|  ,
|  

Sug efter förnybara energikällor har gett Gaia Solar utrymme att närapå dubbla personalen det senaste året. Den svenska marknaden har nu gått om den danska för solcellsbolaget i Avedøre, söder om Köpenhamn.

— Vi har fokus på kunder inom en radie av 300 kilometer från vår fabrik och det inkluderar ju hela södra Sverige. Bland annat har vi nyligen fått en stor order från Trollhättan. Svenska bolag verkar ha större fokus på solcellsenergi än de danska och det finns också större möjligheter till bidrag i Sverige, säger VD Michael Stadi.

Gaia Solar tillverkar specialdesignade solceller, främst för stora installationer, vid Avedørefabriken och står själva för monteringen. Därför är den lokala marknaden viktigast när bolaget jagar nya kunder.

Gaia Solar har det senaste året växt från 12 till 22 anställda. Bolaget fick sitt PR-mässiga genombrott under FN:s klimattoppmöte i Köpenhamn i höstas, då bolaget just hade installerat Skandinaviens största solcellsanläggning på hotellkomplexet Copenhagen Towers. Anläggningen på 2.400 kvadratmeter är Gaia Solars främsta referens, men bolaget har även fått pris för en mindre installation på Ekologihuset vid Lunds universitet.

Klik her for at se dansk version av artikeln

Keld Broksø

Sug efter förnybara energikällor har gett Gaia Solar utrymme att närapå dubbla personalen det senaste året. Den svenska marknaden har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen