Toppnyheterna i september

Vi rivstartade månaden med ett extrabrev om att Leif GW Persson var med och säkrade SenzaGens listningsemission på totalt 90 miljoner kronor. Nyheten fick stor spridning i andra medier senare under månaden, inte minst efter att listningsemissionen blev kraftigt övertecknad och det Lundabaserade medicinteknikbolagets aktiekurs rusade på börsen under första handelsdagen.

Även BibbInstruments är nära en notering men totalt sett har färre skånska teknikbolag listat sig hittills i år jämfört med 2016. Den noteringsvåg som tidigare bara blivit starkare verkar alltså ebba ut. Men med en bra bit över 100 noterade innovationsbolag i regionen stiger ändå den totala emissionsvolymen jämfört med tidigare år.

En av de nyheter som kan få störst påverkan på sikt är att familjeägda Sandberg Development börjar investera i regionens små teknikbolag, med Helsingborgsbaserade Isec som första satsning. Sandberg är i dag en miljardkoncern som dessutom har välfylld kassa efter noteringen av portföljbolaget Camurus i slutet av 2015.

Vi har också kunnat berätta att tryckerikoncernen Flint Group placerar sitt globala utvecklingscenter för vattenbaserade tryckfärg i Malmö, att det går motigt för de skånska dejtingapparna Heybot och Himynameis samt att Ikea suger upp sydsvenska journalister och kommunikatörer för att bygga upp en egen redaktion i Älmhult. Du hittar detta och mycket mer i vårt välmatade arkiv, som bara du som betalande Rapidusläsare har tillgång till.

Trevlig helg!
/Rapidus-redaktionen

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: