Skånska visir får CE-märkning

I dag, måndag, börjar det anrika, 150-åriga tryckeriet CA Andersson att producera sina nya CE-märkta skyddsvisir. Bolaget ställde om sin produktion i början av pandemin och undvek därmed permitteringar och uppsägningar.

– Nu producerar vi 10.000-15.000 visir om dagen, men i somras producerades som mest 55.000 om dagen och totalt 1,7 miljoner visir, så vi kan verkligen växla upp, säger Olle Sterner, vd på CA Andersson.

Tidigare har bolaget haft ett tillfälligt godkännande för att producera skyddsutrustning från Arbetsmiljöverket. Enligt det tillståndet fick CA Andersson bara sälja till sjukvård och räddningstjänst genom Sveriges regioner. Med den färska CE-märkningen öppnas hela den europeiska marknaden och bolaget kan nu även sälja till exempelvis privatpersoner, industrier och hantverkare.

– Den nya versionen av visiret är uppgraderad efter krav från CE-märkning, det är lite robustare och kan användas flera gånger. Hela europeiska marknaden ligger nu öppen för oss och vi ska börja kolla på var vi kan slå igenom först. Jag har försökt komma i kontakt med WHO, men det är mission impossible, säger Olle Sterner till Rapidus.

Emiliano Strauss

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: