Skånsk plattform för delat boende lanseras i Köpenhamn

Lundabolaget Hemavi lanserar sin plattform i Danmark mindre än ett år efter lanseringen i Stockholm. Samtidigt sluter uppstartsbolaget nya partneravtal för att kunna erbjuda en helhetslösning för delade boenden. 

Hemavi samarbetar med försäkringsbolaget Hedvig och är i diskussioner med bland annat Movinn Coliving, som förmedlar möblerade lägenheter för delat boende i Köpenhamn, Odense och Århus.

– Vi erbjuder mer än att bara koppla ihop bostadssökande med hushåll med rum över. Vi fokuserar på hela flyttupplevelsen och vill göra den mer positiv än vad den är för väldigt många i dag, inte minst alla som flyttar till Sverige. Det är svårt att förstå hur det funkar och väldigt stressigt, det vet jag av egen erfarenhet, säger Hemavis medgrundare Hazem Ashour.

Han flyttade själv till Lund från Kairo för att ta en master i finans och fastnade, tillsammans med kursaren Pascal Dettwiler, för idén att bygga ett verktyg som underlättar rumsuthyrning. Förra sommaren lanserades plattformen i Stockholm och sedan dess uppskattar bolaget att de matchat runt 3.500 bostadssökande med boende. 

Hemavi satsar nu på att få så många glada gratisanvändare som möjligt och på sikt ska de ta fram en strategi för att konvertera dem till premium-versionen. 

– Det är ganska stora skillnader mellan olika städer. I Stockholm är det till exempel vanligt med inneboende, medan det i Danmark är vanligare kollektiv där sex–sju personer delar boende. Så vi behöver anpassa oss efter förutsättningarna i varje stad, säger Pascal Dettwiler. 

Emiliano Strauss

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: