Kalkylen gick inte ihop för mattespelet

Lundabolaget Akribian, som utvecklat matematikspelet Count on Me, har gått i konkurs efter att ha misslyckats med att skapa intäkter och finansiera verksamheten. Just nu pågår en budgivning om spelet och de immateriella rättigheterna.  – I normalfallet när en startup går i konkurs finns det inte så mycket av värde kvar i bolaget, det brukar… Läs mera »

Mobilspel påväg från Akribian

Akribian lanserade i höstas sitt matematikspel för läsplattor i Storbritannien och nu förbereder bolaget iPhone-versionen som ska lanseras nästa höst. Bolaget har dessutom nyss öppnat vad som ska bli dess största nyemission hittills.  – Om man går in i Appstore på en iPad, så har vårt spel legat som en av topp-apparna i kategorin Made… Läs mera »

Skånskt mattespel gör succé på Kickstarter

Efter bara ett par dagar hade Akribian, före detta Scientific EdTech, klarat den lilla privata finansieringskampanjen de startat på Kickstarter. Mer än pengarna är de anmälda testspelarna värda för bolaget. – Vi har redan börjat få feedback från testanvändarna som kommer att hjälpa oss med branding bland annat. Några barn har dessutom testat spelet och… Läs mera »

Scientific EdTech blir Akribian lagom till lansering

Lundabolaget Scientific EdTech byter namn till Akribian inför beta-lanseringen av bolagets matematikspel för lågstadiebarn, som utvecklats i samarbete med bland annat Microsoft och Massive Entertainment. Samtidigt öppnar planerar man en ny finansieringsrunda för att kunna skala upp efter lansering. – Den kommer att bli större än den senaste rundan på drygt fem miljoner kronor, säger… Läs mera »

Matematikspel för barn får slutfinansiering

Scientific EdTech i Lund har tagit in 5,6 miljoner kronor för att göra klart och lansera sitt matematikspel – ett äventyrsspel som tagits fram i samarbete med bland annat Microsoft och Massive Entertainment – riktat mot lågstadiebarn. Lanseringen är planerad efter sommaren, först i Sverige och sedan efter årsskiftet i Storbritannien. – Vi lär ut… Läs mera »

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: