onsdag 22 maj 2024

inloggad som

…och startar en ny investeringsfond

Nordic Game har registrerat en ny investeringsfond, Nordic Game Ventures II, och fått tillstånd att starta fonden. Tanken är att bli mer renodlad mot spelutvecklare än i den första fonden, säger Erik Robertson.

– Den första blev lite bredare med teknik och applikationer av spelteknik som inte är för underhållning. Nu vill vi investera i själva spelutvecklarna. Än så länge går det inte att investera i fonden, det är långa ledtider så nu undersöker vi intresset, säger han.

Nordic Game Ventures tog totalt in en miljon euro till första fonden, drygt tio miljoner kronor, och har hittills investerat i sju företag varav tre i Sverige och fyra i Finland. Drygt halva kapitalet har därmed intecknats och till sommaren räknar Erik Robertson med att fonden är fullt investerad.

– Vi kan göra någon mindre investering till, men resten är öronmärkt för att försvara ägarandelar och stötta små utvecklare som vi redan investerat i och som behöver mer pengar.

Nordic Game Ventures II är planerad att bli avsevärt större än den första. Den startas liksom föregångaren av Erik Robertson och den finske spelveteranen Timo Ylikangas, nu tillsammans med fler partners. Ett riktmärke är att ta in mellan 50 och 100 miljoner kronor.

– Det kan bli ännu större, vi får se vad investeraraptiten tillåter. Men kan vi komma igång med fond nummer två inom ett år så är jag nöjd, säger Erik Robertson.

Niclas Lindstrand

Nordic Game har registrerat en ny investeringsfond, Nordic Game Ventures II, och fått tillstånd att starta fonden. Tanken är att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.