måndag 24 juni 2024

inloggad som

…och startar en ny investeringsfond

Nordic Game har registrerat en ny investeringsfond, Nordic Game Ventures II, och fått tillstånd att starta fonden. Tanken är att bli mer renodlad mot spelutvecklare än i den första fonden, säger Erik Robertson.

– Den första blev lite bredare med teknik och applikationer av spelteknik som inte är för underhållning. Nu vill vi investera i själva spelutvecklarna. Än så länge går det inte att investera i fonden, det är långa ledtider så nu undersöker vi intresset, säger han.

Nordic Game Ventures tog totalt in en miljon euro till första fonden, drygt tio miljoner kronor, och har hittills investerat i sju företag varav tre i Sverige och fyra i Finland. Drygt halva kapitalet har därmed intecknats och till sommaren räknar Erik Robertson med att fonden är fullt investerad.

– Vi kan göra någon mindre investering till, men resten är öronmärkt för att försvara ägarandelar och stötta små utvecklare som vi redan investerat i och som behöver mer pengar.

Nordic Game Ventures II är planerad att bli avsevärt större än den första. Den startas liksom föregångaren av Erik Robertson och den finske spelveteranen Timo Ylikangas, nu tillsammans med fler partners. Ett riktmärke är att ta in mellan 50 och 100 miljoner kronor.

– Det kan bli ännu större, vi får se vad investeraraptiten tillåter. Men kan vi komma igång med fond nummer två inom ett år så är jag nöjd, säger Erik Robertson.

Niclas Lindstrand

Nordic Game har registrerat en ny investeringsfond, Nordic Game Ventures II, och fått tillstånd att starta fonden. Tanken är att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.