Nytt bolag producerar flytande fibrer

FibreHigh är ett nybildat företag som utvecklar ett antal fiberrika produkter, framförallt kosttillskott. Bolaget jobbar i nuläget med producenter för att ta fram produkterna och till sommaren kommer förhoppningsvis den första lanseringen.

– Vi har nyligen avslutat produkttester på en testgrupp som visat goda resultat där vi sett att hela 83 procent har visat på en förbättring av sin tarmhälsa, säger Anders Melander, vd på FibreHigh.

Han vill inte avslöja något mer än att det är en produkt i flytande form.

– De fiber vi arbetar med ska fungera positivt för tarmarna och skapa god tarmhälsa. Prebiotisk fiber är särskilt bra för magen och skapar kortkedjade fettsyror som stärker immunförsvaret. Många har hört att fibrer är bra, det är sedan gammalt, men alla vet inte att det är skillnad på fiber och fiber.

Lanseringen sker först i Sverige i sommar och sedan finns planer på att expandera, men det ska ske ett steg i taget. FibreHigh har öppnat en investeringsrunda som förhoppningsvis ska stängas till sommaren.

– Vi kommer ta in två-tre miljoner i ett första läge och har ett investerarkollektiv som vi initierat dialog med, men kan inte gå ut med namnen än. Pengarna kommer gå till finansiering av produktion, marknadsföring och säljkanalsbygge i form av hemsida och även kontakter med samarbetspartners, säger Anders Melander.

Julia Eriksson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: