Ny vd och inriktning för Glucanova

Ana Rascón blir ny vd för Glucanova, ett av Rickard Östes bolag, som även byter inriktning och börjar utveckla egna konsumentprodukter. Nästa år ska företaget lansera prebiotika, som stimulerar de bra bakterierna i tarmen, och ett näringsrikt mellanmål för äldre.

– Vi började på allvar med den nya inriktningen när pandemin startade och vi tror att det blir enklare att utveckla egna livsmedel än att ta fram produkter åt andra företag. Nu har vi ett functional food-koncept som verkligen är funktionellt, säger Ana Rascón, Glucanovas vd och medgrundare, med bakgrund från universitet och industri i Venezuela och USA, samt adjungerad professor vid Lunds universitet.

Glucanova komponerar färdigmat – drycker och mellanmål – där hela råvarorna används för att ge maximal näring. Produkterna testas vetenskapligt på människor. Nästa år ska bolaget släppa första produkten, ett mellanmål för äldre som innehåller spannmål och grönsaker som först processas med bolagets egenutvecklade teknik.

– I förlängningen ska mellanmålet även riktas till andra grupper, som exempelvis idrottare som behöver extra näring efter träning. Det ska vara gott och enkelt att köpa så att många tar del av nyttigheterna, säger Ana Rascón.

Andra projekt som bolaget driver är exempelvis en produkt med fiber och andra ämnen från växter som anses fördelaktiga för dem som riskerar hjärt- och kärlsjukdomar. En annan produkt ska ge en jämn blodsockernivå i blodet hela dagen.

Gemensamt för Glucanovas produkter är att ingredienserna innehåller prebiotiska fibrer och andra ämnen som, när de verkar tillsammans, är fördelaktiga i kroppen, enligt Ana Rascón. Bolagets huvudägare är Aventure Group som ägs av Rickard Öste och Björn Öste. Övriga delägare är alla anställda och några privata investerare.

Elisabet Ottosson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: