Malmöbolag toppvärvar inför expansion

Malmöbolaget Upptec står inför en period av snabb expansion. Nu kommer Jan Dahlqvist, från riskkapitalbolaget Polaris Private Equity, och Dan Mangell in i styrelsen för att accelerera farten.

Innan jul blev Moderna försäkringar de första som rullade ut Upptecs system för automatisk skadereglering åt försäkringsbolagen. Nu väntar en period av aggressiv tillväxt, enligt vd Magnus Franck.

– Det här året var startskottet för det. Nu är det en global satsning vi gör. Vi har varit ute i Europa fram tills nu. Men nu växlar vi upp och går ut och ökar närvaron även utanför, säger han till Rapidus.

Utöver samarbeten med samtliga svenska försäkringsbolag skrev Upptec nyligen kontrakt med amerikanska Guidewire. Nu ska de nya styrelseledamöterna se till att bolaget kan accelerera farten på bästa sätt.

– Jan Dahlqvist tillför mycket erfarenhet och kunskaper till resan vi är på. Han har bakgrund från den här branschen samt har sysslat med det rent strukturella. Det är värdefullt och nödvändigt att ha hans engagemang och nätverk, säger han.

Det andra nytillskottet, Dan Mangell som är partner på Pond Design i Stockholm, kommer enligt Magnus Franck in med kompetens som är värdefull för det nu allt viktigare marknadsperspektivet. Han har tidigare även varit marknadschef på Coca Cola.

Mette Carlbom

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: