Första kliniska resultaten för PainDrainer

PainDrainer har fått resultat från sin första kliniska studie med sin AI-drivna smärtcoach för patienter med kronisk smärta. Enligt bolaget rapporterar majoriteten av patienterna efter sex veckor att de upplever mindre smärtor och en högre livskvalitet.

– Vi mäter efter sex och tolv veckor. Nu publicerar vi kliniska resultat från första mätpunkten som visar att livskvaliteten ökar och smärtan minskar och vi kan se att effekten håller i sig även efter tolv veckor, vilket vi är mycket nöjda med, säger Anki Malmborg Hager, vd på PainDrainer. 

Den första studien ägde rum på University of California i San Diego och inom kort inleds patientrekryteringen inför nya kliniska studier i New York. Till skillnad från den tänkta slutprodukten, som ska vara en konsumentprodukt direkt riktad till patienter, är den aktuella versionen mer anpassad efter klinik och vårdpersonal. 

– Vi körde en typ av mjuklansering i december, en pilot för att testa systemet och marknaden. Nu jobbar vi på att uppdatera gränssnittet och göra användarupplevelsen mycket mer attraktiv. Vi måste till exempel bygga in funktioner för att göra användandet mer intuitivt, säger Anki Malmborg Hager. 

Appen har bolaget utvecklat i samarbete med smärtkliniker, psykologer, fysioterapeuter och smärtpatienter. Idén kom från grundarna professor Carl Borrebaeck – som även ligger bakom Nasdaq-noterade Immunovia, Alligator Bioscience och Senzagen – hans forskningskoordinator Maria Klement och IT-entreprenören Göran Barkfors. 

I samband med pilotlanseringen öppnade PainDrainer en finansieringsrunda för att ta in 20 miljoner kronor. Hittills har 7,2 miljoner säkrats som bolaget nu plockar hem i en delregistrering, samtidigt som emissionen hålls öppen. Tidigare har bolaget tagit in totalt cirka 13 miljoner kronor från investerare som Kappahls förre vd Christian W Jansson, Mats Leiflands Vasaåsen konsult och Christer Arvidsons Delcea. 

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: