CE-godkännande för digital smärtcoach

E-hälsobolaget PainDrainer har fått sitt prognosverktyg till kroniska smärtpatienter CE-godkänt och öppnar nu för en nyemission på fem miljoner kronor.

Bolaget drivs av Carl Borrebaeck, en av grundarna, och vd Anki Malmborg Hager tillsammans med mjukvaruutvecklaren Göran Barkfors och planerar att lansera en första version – PainDrainer 1.0 – under fjärde kvartalet i år.

– Personalmässigt så sysselsätter vi runt 10 personer i dag och vill nu stärka vår utvecklingssida med två personer till, säger Anki Malmborg Hager.

PainDrainer, som startade för ett och ett halvt år sedan, utvecklar en mjukvara som bygger på artificiell intelligens. Konceptet är att kroniska smärtpatienter bokför ett 20-tal parametrar varje dag. Med hjälp av AI-algoritmer som analyserar mönster får patienten en smärt-coach som identifierar vad som triggar smärtan. Patientnyttan kommer när tillräckligt mycket data har laddats in och appens AI-motor upptäcker sambandet mellan vilka aktiviteter som orsakar smärta.

Den första versionen av prognosverktyget kommer med basfunktioner. I en version två, som planeras komma om ett år, ska signaler från exempelvis ett aktivitetsarmband automatiskt laddas in i verktyget. Det kan vara parametrar som sömnkvalitet och promenadhastighet. En version tre ska utökas med möjligheten för patienten att låta läkare få tillgång till sin data.

Elisabet Ottosson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: