Bildreferat: Öresundsrevolution i Rapidusbaren

Danskfödde regionpolitikern Niels Paarup-Petersen har rört upp mycket damm med kampanjen ”Öresundsrevolutionen”, inte minst för tilltaget att på eget bevåg spärra av bron mellan regeringskansliet och riksdagen i Stockholm som en parallell till ID-kontrollerna på Öresundsbron. Några konkreta effekter har det dock inte gett ännu – åtminstone inte för bropendlarna.

Rapidusbaren_2016_04_27

– Men jag fick ett mejl häromdagen från en tjej som gillat Öresundsrevolutionen på Facebook och nu får sjukt många fler träffar i dejtingappen Tinder eftersom många andra har samma intresse. Så lite skillnad har det gjort, säger Niels Paarup-Petersen när Jan Wifstrand pressar honom.

På scen stod även den miljöpartistiska regiontoppen Märta Stenevi, som delvis höll med om att regionpolitikerna varit mjäkiga i sitt motstånd mot gränskontrollerna.

– Men vi har utövat mycket påtryckningar som inte syns. Det behövs både offentlig opinionsbildning som Öresundsrevolutionen och politiskt fotarbete, säger hon.

Klicka här för att komma till ett snabbt bildspel från onsdagens Rapidusbar på Edison Park i Lund.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: