Dansk investerartjänst till Malmö

Med ett gäng aktiemarknadsprofiler i spetsen har HC Andersen Capital växt snabbt i Danmark sedan starten förra året. Nu ska investerartjänsten etablera sig i Malmö för att spridas i Sverige och vidare till Norge. 

– Det har varit en stor succé i Danmark och vi hoppas såklart på liknande framgångar i Sverige. Om två till tre år är vår vision att vara ett stort nordiskt nätverk, säger Claus Thestrup, vd för HC Andersen Capital Sverige. 

Företagets idé, som kläcktes av grundaren Tue Østergaard, går ut på att digitalisera investeringsprocessen och framför allt pitchmöten. De riktar sig till både stora institutionella investerare och småsparare som vill investera i noterade bolag. Genom HC Andersen kan de delta i gratis digitala investerarmöten och ta del av bolagens presentationer. HC Andersens intäkter kommer i stället från bolagen som söker investeringar. Enligt Thestrup, som har bakgrund inom Handelsbanken och innovationsnätverket Connect Sverige, betalar bolagen betydligt mer för vid traditionella fysiska investerarmöten via exempelvis banker. 

– Vanligtvis betalar investeraren för själva mötet, men kostnaderna kan ändå bli höga för bolagen som pitchar. De måste förbereda sig, ta sig till mötet och eventuellt ta in konsulter eftersom mindre börsföretag sällan har råd med någon som jobbar med investor relations på heltid. Här betalar bolagen en mindre summa för att synliggöra sitt koncept och kapitalbehov med hjälp av vårt team med experter från startup-världen, säger Claus Thestrup. 

Han ska starta och driva HC Andersen Capitals svenska verksamhet tillsammans med Jack Austern, som har bakgrund från bland annat Danske Bank och Innovation Skåne. Knappt ett år efter lanseringen har det danska moderbolaget knutit till sig cirka 50 kapitalsökande bolag och gått från två till 14 anställda. 

Emiliano Strauss

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: